لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱ ميزان ۱۴۰۲ کابل ۱۰:۵۰

«به همکاری شرکت های خارجی، افغانستان به فضا سفینه می فرستد»


افغانستان از جمله کشورهای به شمار می رود، که توان پرتاب سفینه به فضا را ندارد، اما وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در نظر دارد که این کار را به همکاری شرکت های خارجی به اجرا بگذارد.

انجنیر امیرزی سنگین وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی می گوید، سه شرکت خارجی اعلام کرده اند که در زمینه تطبیق این پروژه که حدود 300 میلیون دالر هزینه خواهد برداشت سرمایه گذاری می نمایند.

آقای سنگین در صحبت اختصاصی با رادیو آزادی گفت، مسوولان این شرکت های علاقه مند که شامل شرکت های فرانسوی، سویدنی و یک کمپنی مشترک چین و سریلانکا می شوند برای اشتراک در مراسم داو طلبی به کابل دعوت گردیده اند.

« ما این سه شرکت را برای گفتگو دعوت نموده ایم، امیدوارم تا ظرف یک یا دوهفته به کابل بی آیند. هدف ما اینست که ظرف همین سه یا چهار هفته آینده پروسه داوطلبی را نهایی و یکی از شرکت ها را انتخاب نماییم. »

وی می گوید که بعد از توافق با یکی از این شرکت های بین المللی سفینه دیزاین شده و به مدار پرتاب خواهد شد.

وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی علاوه کرد که مساله پرتاب سفینه به فضا از سوی کابینه حکومت این کشور تصویب گردیده و مراحل تدارکاتی این پروژه از سوی حکومت افغانستان در حال تکمیل است.

انجینر امیرزی سنگین وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در ادامه در مورد فواید موجودیت سفینه افغانستان در مدار زمین چنین گفت:
« هدف از مفاد این کار در سه بخش است، مفاد اول این است مناطق که تا حال با فایبر نوری وصل نگردیده روابط موبایل و انترنت در آن مناطق از طریق همین ماهواره تامین می گردد، دیگر اینکه ادارات حکومتی که در برخی از ولایات نیاز به ارتباط دارد روابط شان به گونه مصوون تامین می گردد و سوم نشرات تلویزیون و رادیوها از همین طریق به تمام مردم رسانده می شود. »

در حالی که شماری از مردم عام در افغانستان ارزش و اهمیت قمر مصنوعی را نمی دانند اما می گویند، بهتر است تا بجای جنگ و بدبختی تلاش های بخاطر پیشرفت و مجهز شدن افغانستان با تکنالوژی جدید صورت گیرد.

دو تن از باشنده گان شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی نظریات شان را در این مورد چنین ابرازکردند. اگر این پروژه یی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان عملی شود، این کشور دارای اولین قمر مصنوعی در مدار جهانی خواهد شد.

بر مبنای معلومات این وزارت، موقعیت که افغانستان در مدار جهانی دارد بسیار با ارزش بوده زیرا هر چهار قاره جهان را تحت پوشش قرار می دهد. گفته می شود که افغانستان در سال های اخیر بیشتر از ستلایت های دیگر کشور ها استفاده کرده است.
XS
SM
MD
LG