لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۶ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۸

پناهنده گی ترجمان های افغان در استونیا و بریتانیا رد شد


قضیه پناهنده گی ترجمان های افغان که با نیرو های خارجی در افغانستان کار می کردند، در بریتانیا و استونیا با پاسخ رد روبرو شده است.

براساس گزارش ها، حکومت بریتانیا پناهنده گی سه ترجمان افغان و استونیا در خواست یک تن دیگر را رد کرده است.

صدراعظم استونیا می گوید:
«وضیعت افغانستان به سوی عادی شدن روان است، بناء این ترجمان پذیرفته نمی شود.»

اما در بریتانیا وکلای مدافع برای قضایا هر سه افغان، تصمیم حکومت این کشور را به چالش کشیده اند.

به دنبال پذیرش ده ها ترجمان افغان در کشور های خارجی، اکنون قضایای چهار افغان با پاسخ رد روبرو شده است.

در بریتانیا سه ترجمان از سوی حکومت این کشور رد شده اند، اما به نقل از روزنامه بریتانیایی اندپندینت، وکلای که قضایا را در غیاب این سه تن دنبال می کنند، تصمیم حکومت بریتانیا را به چالش قانونی کشیده اند.

این سه افغان با نیرو های بریتانیایی در افغانستان کار می کردند و وکلای مدافع آن ها استدلال می کنند که این افراد به دنبال خروج قوای بریتانیا با تهدید از سوی طالبان روبرو خواهند شد.

حکومت بریتانیا پیش از این ترجمان های را که با نیرو های این کشور در عراق کار می کردند، به عنوان پناهنده پذیرفته بود، اما در خواست پناهنده گی افغان ها را رد کرده است.

براساس گزارش ها، موسسه حقوقی موسوم به «لایگ دی» که قضیه این افغان ها را دنبال می کند، اعتراضی را علیهء وزرای خارجه و دفاع بریتانیا صادر کرده، می گوید:
«میان وضیعت این سه افغان و ترجمان های عراقی که به انگلستان منتقل شدند، هیچ فرقی وجود ندارد و آن ها باید براساس قانون مساوات سال 2010 میلادی، از امتیاز های مشابه بهره مند شوند.»

موسسه حقوقی «لایگ دی» که یکی از این ترجمان ها را بنابر دلایل امنیتی به نام عبدال معرفی کرده است، می گوید، خانواده او تهدید های را دریافت کرده اند.

اندیپندنت بخشی از این تهدید تیلفونی را به نقل از موسسه لایگ دی نشر کرده است که در آن، یک فرد ناشناس، خانواده عبدال را جاسوس خوانده و گفته است:
«منطقه شما را پیدا کرده ایم. به زودی جزای تان را خواهید دید.»

یکی دیگر از این ترجمان ها به نام محمد معرفی شده اس که در جریان گزمه با نیرو های مشترک افغان و بریتانیایی در سال 2007 میلادی هدف بمب قرار گرفت و شدیداً زخمی شد.

روزا کرلنگ از موسسهء حقوقی لایگ دی که قضیه این سه افغان را دنبال می کند، گفته است:
«تهدید ها برای عبدال و خانواده اش یک خطر واقعی را برای این افراد و خانواده هایشان نشان می دهد و همین تهدید ها مستقیماً با کار آنها ارتباط دارد که با شجاعت بی پایان با نیرو های بریتانیایی در افغانستان کمک کردند.»

این چالش های حقوقی در حالی مطرح می شود که یک کمپاین برای پذیرش ترجمان های افغان در بریتانیا آغاز شده است.

به نوشته اندیپندنت، یک سند هم در همین مورد توسط بیش از 69 هزار تن امضا شده که در بخشی از آن برای ویلیم هیگ وزیر خارجه بریتانیا گفته شده است:
« از اینکه ما اتباع بریتانیا استیم، از شما می خواهیم تا به صورت فوری به افغان های که به حیث ترجمان با نیرو های بریتانیایی در افغانستان کار کردند، پناه بدهید.»

این اقدام ها و درخواست ها در حالی صورت می گیرد که دیوید کامیرون صدراعظم بریتانیا به روز چهارشنبه گفت:
«افغان های که بحیث ترجمان کار می کردند، در کشور خود باشند تا بتوانند افغانستان را پس از سال ها بحران، دوباره بازسازی کنند.»

اقدام مشابه در استونیا هم صورت گرفت و درخواست پناهنده گی یک ترجمان افغان در این کشور رد شد.

اندریس انسیپ صدراعظم استونیا به روز پنجشنبه گفت، وضیعت افغانستان به سوی عادی شدن روان است، به همین خاطر درخواست پناهنده گی یک افغان که با نیرو های این کشور در افغانستان کار می کرد، رد شد.

به گفتهء او، در حال حاضر همه می توانند در جاده های کابل، آزادانه و بهتر از سال 2006 گشت و گذار کنند. او هم به رفتن اطفال به مکاتب اشاره کرده، گفته است، این همه، وضیعت عادی را در افغانستان نشان میدهد.

ترجمان افغان که با نیرو های استونیایی در افغانستان کار می کرد، گفته است، او و خانواده اش بخاطر کار با نیرو های ناتو، با تهدید مرگ از سوی افراد ناشناس روبرو اند.

این اقدام استونیا، در مشابهت با بریتانیا، با شور و غوغا در صفحات انترنتی آن کشور به همراه شده و یک خبرنگار شناخته شدهء این کشور نوشته است:
«استونیا، عزت و سخاوتمندی اش را با رد پناهنده گی این افغان، خیلی کاهش داد.»

اما صدراعظم استونیا می گوید، در خواست این افغان دلیل سیاسی نداشته بلکه به عنوان یک قضیهء بشری رد شده است.
XS
SM
MD
LG