لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۱۶

معالجه با هیپنوتیزم در بین افغان ها


ویدا بره کی

روزانه شماری زیادی از افغان در شهر کابل برای تداوی امراض که سال ها از آن رنج می برند به مرکز تداوی با استفاده از روش های هیپنوتیزم مراجعه می کند. گفته می شود که با این روش مریض به وسیله تلقین، از حالت هوشیاری خارج می‌ شود و تحت تسلط شخص هیپنوتیزور در می‌آید.

متخصصین این رشته می گویند که به وسیله این علم، می توان بسیاری از ناراحتی های فکری و اختلالات روانی از قبیل افسرده گی، ترس و اضطراب، یاد فراموشی، بی خوابی، سر دردی درد مفاصل و دسک کمر را معالجه کرد.

نشر اعلانات تداوی هیپنوتیزم از طریق برخی از رسانه ها، در اين اواخر ذهن بسیاری از مردم را به خود مشغول و امیدواری افراد دچار با مشکلات روانی را با استفاده از این روش تداوی، افزایش داده است.

شماری از افغان های که به یکی از مراکز تدوی از طریق هیپنوتیزم در شهر کابل مراجعه کردند در صحبت با رادیو آزادی گفته اند که به دلیل عدم دریافت نتایج مثبت معالجه در شفاخانه های کشور، خواستند این شیوه را نیز تجربه نمایند.

« دو سه روز پیشتر یک تکلیف در هنگام ورزش پیدا کردم کمرم را گرفت و حال آمدیم تا تداوی کنم البته قبلاً هم این تکلیف را داشتیم، مسکن گرفتیم یک چند روز تسکین شده اما بازهم درد شروع شده است. »

« از فصل خزان که مریض هستم تا حالی زیاد تداوی کردیم مگر هیچ فایده نکرد، قصد داشتم هندوستان بروم حالی اینجا آمدیم ببینم که چی می شود. »


هرچند هیپنوتیزم، به عنوان یک شیوه خاص تداوی به طور قانونی از سوی روانشناسان در جهان پذیرفته شده، اما در افغانستان تعدادی از مردم تا هنوز با این علم آشنایی کمتر دارند.

سید عرب شاه که در حال حاضر با استفاده از علم هیپنوتیزم مصروف معالجه بیماران در شهر کابل است به رادیو آزادی گفت که تحصیلات اش را در این رشته در روسیه به اتمام رسانیده و از مدت 12 سال به این طرف کار می کند. وی می گوید که اکثریت مراجعین او را خانم ها ی زیر سن چهل سال تشکیل می دهند که دچار اختلالات روانی به ویژه افسرده گی اند، از وی در مورد نحوه تداوی بیماران پرسیدیم، او در پاسخ گفت:
« هیپنوتیزم قوه جاذبه یک انسان است، هر انسان دارای هیپنوتیزم است که توسط ورزش و درس خواندن قوه بلند می رود و بالای شخص تسلط پیدا می کند، زیادتر مریضان ما دچار افسرده گی اند که در سال های اخیر بسیار زیاد شده همچنان دسک های کمر، مایوسی گوشه نشینی یا اعتماد به نفس ضعیف هستند، کسانی که مریضی شان پیشرفته است در دوازده جلسه و دوره های ابتدایی را در شش جلسه تداوی می کنیم. هیپنوتیزم عوارض جانبی ندارد مریض را به گذشته زنده گی اش می بریم. »

گفته می شود که هیپنوتیزم برای نخستین بار به واسطه یک داکتر امریکایی بنام برید در حدود 160 سال قبل در قالب علم روانشناسی مورد استفاده قرار گرفت و اکثراً این علم را در گذشته غیر عادی دانسته و تنها یک تعداد افراد به واقعیت آن پی برده ‌بودند.

سید عرب شاه گفت که در افغانستان تا هنوز هم روش تداوی مریضان با هیپنوتیزم رایج نشده و به گفتهء وی در این زمینه حکومت و نهاد های صحی کشور بی توجهی کرده اند. به گفته وی بیشتر متخصصین هیپنوتیزم به دلیل کمبود زمینه های کاری در افغانستان مجبور شده اند که در خارج از کشور فعالیت کنند.

اما وزارت صحت از تلاش ها برای حمایت و تقویت سکتور صحت به ویژه طبابت سنتی در کشور یاد آور شده می گوید که به دلیل نداشتن اسناد علمی معتبر بسیاری از طبیبان جواز کار دریافت نمی کنند.

داکتر سید ابراهیم کامل رییس بررسی و تطبیق قوانین صحی وزارت صحت عامه به رادیو آزادی گفت که برای تشخیص افراد مستعد در بخش طبابت گیاهی و علم هیپنوتیزم کمسیونی تشکیل شده که پس از تثبیت اسناد علمی، شخص جواز کار دریافت خواهند کرد.
« برای ما سندی یک مرجع علمی معتبر را این ها ارایه نکردند که برای ما قابل قبول باشد. »

با آنکه وزارت صحت عامه برای فعالیت افرادی که بدون مجوز و با استفاده از روش های سنتی به درمان بیماران می پردازند، محدودیت های را وضع کرده، اما هنوز هم شماری زیادی افرادی که تجربه کافی در این بخش ندارند با استفاده از القاب طبی در عرصه فعالیت دارند.

به باور برخی از افراد پایین بودن کیفیت ادویه وارداتی در کشور سبب شده تا بسیاری از مردم به طبابت سنتی رو بیآورند.
XS
SM
MD
LG