لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۵

«آثاری که مخدوم رهین در قاچاق آن متهم شد، در موزیم موجود است»


عمراخان مسعودی رییس موزیم ملی افغانستان
عمراخان مسعودی رییس موزیم ملی افغانستان
به گفتهء رییس موزیم ملی افغانستان، این 59 قلم آثار تاریخی که وزیر اطلاعات و فرهنگ به قاچاق آن متهم شده، بخشی از سه هزار آثاری است که سال گذشته از لندن به کشور انتقال داده شده اند.

عمراخان مسعودی رییس این موزیم به روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که اتهامات کمیسیون سمع شکایات مشرانو جرگه و اتحادیه ملی ژورنالیستان بی اساس است.

وی در ادامه گفت:
« این 59 قلم ابتدا در موزیم راجستر نبود، دوم تشخیص کردیم که مربوط به افغانستان است.
خوشبختانه در جمع سه هزار و یکصد و پنجاه و شش اثری که تنها از انگلستان آمده این 59 هم در آن شامل است. اسناد کامل آنرا داریم اگر جانب وزیر صاحب اجازه بدهد و مطبوعات علاقه داشته باشند من همه را در اختیار شان قرار میدهم. »


به روز دوشنبه رییس کمیسیون سمع شکایات مشرانو جرگه و اتحادیه ملی ژورنالیستان در یک نشست خبری مشترک وزیر اطلاعات و فرهنگ را متهم به دست داشتند در قاچاق 59 قلم آثار تاریخی کردند.

آنان ادعا کردند که پولیس لندن در مورد این آثار به وزارت اطلاعات و فرهنگ اطلاع داده است، اما سید مخدوم رهین به آنها گفته که این آثار مربوط به افغانستان نمی باشد.

در همین کنفرانس خبری زلمی زابلی رییس کمیسیون سمع شکایات مشرانو جرگه از وزیر اطلاعات و فرهنگ خواست تا به این کمیسیون حضور یابد و به سوالات سناتوران پاسخ ارایه نماید.

اما آقای زابلی به روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که وزیر اطلاعات فرهنگ تاکنون از حضور به این کمیسیون خوداری کرده است.

او این کار آقای رهین را توهین به حیثیت مشرانو جرگه خواند و از او خواست تا به یکی از جلسات این کمیسیون حاضر شود.

در این حال مخدوم رهین در نشست خبری مشترک با رییس موزیم ملی افغانستان با رد اتهامات وارده بر وی، گفت که این اظهارات برخواسته از عقده های شخصی است.

« می گویند، این آثار وزیر اطلاعات و فرهنگ رفته این آثار را به انگلیس ها داده است، این موضوع از حیثیت من کم نمی کند و اینکه حساب من الحمدالله آنقدر پاک است، که با چنین حرف ها نام من آلوده نمی شود.
بناً هر نوع دشمنی که هر کی با من دارد فرق نمی کند، حیثیت و آبرو موزیم ملی چنانچه که آقای معسودی گفت، حیثیت ملت افغانستان است. »


آقای رهین با تایید حرف های رییس موزیم ملی افغانستان گفت که 59 قلم آثاری که او متهم به دست داشتن در قاچاق اش است، اکنون با تمام اسناد و تصاویر در موزیم قرار دارند.

با آمدن حکومت مجاهدین در سال 1371 و پس از آن یک بخش اعظم آثار تاریخی موجود در موزیم ملی افغانستان دزدی و سپس یک بخش آن به بیرون از کشور انتقال داد شد.

اما پس سقوط طالبان و روی کار آمدن حکومت به رهبری حامد کرزی شماری از کشور های غربی آثار تاریخی مربوط به افغانستان را دوباره به موزیم کابل تسلیم نمودند.

از سوی دیگر مقام های وزارت اطلاعات و فرهنگ می گویند که در جریان یازده سال گذشته از قاچاق بیش از شش هزار اثر تاریخی به بیرون از کشور، جلوگیری کرده اند.

اما به گفته آنان هنوز هم یک بخشی زیادی از آثار تاریخی افغانستان مفقود است و تلاش ها برای دوباره دریافت آن جریان دارد.


فریبا واحدی
XS
SM
MD
LG