لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۶ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۶

«نیازمندی های قوای هوایی افغانستان»


ترتیب کننده: زرغونه منگل

واشنگتن پوست
واشنگتن پوست در شماره اخیر اش مطلبی را در مورد نیازمندی های هوایی افغانستان به نشر رسانده است و در بخشی از آن می نویسد، در ده سال گذشته اردوی افغانستان، برای انتقال عساکر زخمی اش از مناطق دور دست، به صد ها هلیکوپتر امریکایی اتکا کرده است و حال که نیرو های افغان، با گرفتن مسوولیت کامل امور جنگی، با شدید ترین جنگ ها مواجه اند، هلیکوپتر های امریکایی افغانستان را ترک می کنند. به گفته واشنگتن پوست، قوای هوایی افغان 60 هلیکوپتر دارد ولی اکثر آنها را نمی توان در هر موقع استفاده کرد و هیچ کدام آنها، فقط و فقط برای انتقال زخمی ها اختصاص نیافته است.

به نوشته واشنگتن پوست، انتقال جنگ افغانستان از یکی از نیرومند ترین اردو های جهان به یکی از جدید ترین نیروها، کاملاً وابسته به کمک های بین الملی است. خلاء موجود بین توانایی های انتقالاتی هوایی بین اردوی امریکا و افغانستان، سوال های را نه تنها در این مورد ایجاد می کند که چگونه قوای افغان با یک دشمن مصمم مقابله کند، بلکه این سوال را هم مطرح کرده است که آنها چگونه بتوانند، از قربانیان زیاد جلوگیری نمایند.

ماهانه حدود 250 سرباز و افسر پولیس افغان کشته می شوند، رقمی که خیلی بیشتر از قوای خارجی در مرگ بار ترین ماه ها برای آنها بوده است.

به نوشته روزنامه، سال گذشته ایالات متحده در افغانستان با هلیکوپتر های انتقالاتی اش توانست، 4700 سرباز زخمی را انتقال دهد در حالیکه قوای هوایی افغان، فقط توان انتقال 400 تن را داشت.

تایمز
روزنامه تایمز چاپ برتانیا نیز در شمارهء اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانده و در آن یک لایحهء مربوط به حقوق زنان افغان را به بحث گرفته است.

به نوشته روزنامه، بحث در باره حقوق زنان در افغانستان، بعد از تقاضا های خشمگین بعضی از وکلای ولسی جرگه که خواهان لغو فرمان تقنینی رییس جمهور در این مورد اند، به جایی نرسید.
فرمانی که خشونت علیه زنان، ازدواج دختران خورد سن و ازدواج های اجباری را منع می کند، در سال 2009 از سوی رییس جمهور کرزی امضا شد که در نتیجه آن، صد ها تن از تخطی کنندگان، زندانی شده اند.

به نوشته روزنامه، اعضای محافظه کار پارلمان افغانستان، خواهان لغو این فرمان شده و گفته اند، بعضی مواد آن خلاف سنت های اسلامی است. آنها رییس جمهور کرزی را متهم کرده اند که با امضای این فرمان، با شریعت اسلامی مخالفت کرده است.

فوزیه کوفی یک عضو ولسی جرگه افغانستان که دو سال پیش از یک حمله طالبان جان به سلامت برد گفته است، وی مطمین نیست که رییس جمهور آینده افغانستان به مسایل مربوط به زنان مخصوصاً به این فرمان متعهد باشد.

خانم کوفی که گفته است خود را برای انتخابات آینده ریاست جمهوری کاندید خواهد کرد می گوید، می خواهند که این فرمان از سوی اعضای پارلمان تصویب شده و به قانون مبدل شود.

خانم کوفی گفته است، متاسفانه تعداد از اعضای پارلمان مخالف این فرمان اند و آنچه وی را مایوس ساخته این است که تعدادی از زن ها نیز با این فرمان مخالفت کردند.
XS
SM
MD
LG