لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۳۱

برخی وکلای ولسی جرگه خواهان لغو شورای عالی صلح شدند


ولسی جرگه وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی و رییس دارالانشاء شورای عالی صلح را جهت ارایه وضاحت در ارتباط به تلاش های صلح به اجلاس عمومی روز شنبه فرا خواند.

مقام های شورای عالی صلح افغانستان می گویند که تلاش های صلح در موقعیت حساس قرار دارد و نمی خواهند در ارتباط به آن در حضور رسانه ها حرف بزنند.

در اجلاس عمومی روز شنبه ولسی جرگه، رییس دارالانشاء این شورا، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی جهت ارایه وضاحت در ارتباط به تلاش های صلح فرا خوانده شده بودند.

آقای ستانکزی که از اولین سخنرانان این نشست بود، گفت که برای ارایه معلومات بیشتر در ارتباط به پروسه صلح باید جلسه سری شود:

« در مورد روند پروسه صلح دو بخش از صحبت ها را داریم، یک بخش آن اگر می خواهید به تفصیل برویم پس باید جلسه سری باشد و اگر چیز های که در مطبوعات جریان دارد بالای آن بحث بکنیم این مساله را همه شنیده اید پروسه صلح حساسیت های دارد هر حرفی که زده می شود تاثیر آن بالای اجتماع هم است و بالای جانب مقابل هم.»

اما این مساله پس از لحظهء خشم برخی از وکلا را برانگیخته و آنان به رسم اعتراض جلسه را ترک گفته تاکید کردند که مسایل صلح نباید از مردم پنهان نگهداشته شود.

از چندی به این طرف بحث روی تلاش های صلح و ایجاد دفتر طالبان برای گفتگو های صلح روی زبان ها است و بیشتر مقام های حکومت روی این مساله حرف می زنند.

در 28 جوزاء ماه گذشته دفتر گروه طالبان در قطر گشایش یافت اما تا اکنون نمایندگان شورای عالی صلح برای انجام مذاکرات با این گروه به دوحه سفر نکرده است.

مقام های حکومت افغانستان می گویند هر زمانی که این گروه برای انجام مذاکرات با شورای عالی صلح حاضر شوند، هیات شورای عالی صلح را با یک اجندای قوی به قطر می فرستد.

اما پس از پایان جلسه سری روز شنبه، تعدادی از اعضای ولسی جرگه از حکومت به خصوص شورای عالی صلح به شدت انتقاد کرده گفتند که حکومت تا اکنون اجندای مشخص را برای گفتگو های صلح تهیه نکرده است.

داکترنقیب الله فایق یکی از این وکلا گفت:

« رییس دارالانشاء شورای عالی صلح چیزی برای گفتن نداشت چیزی را که اسرار داشت این بود که جانب حکومت با تعداد از طالبان به گونه مخفی در تماس است که از طیب آغا نام برد اما داکتر سپنتا با جرئت به نماینده ها گفت که در افغانستان چیزی بنام روند صلح اصلاً وجود ندارد.»

آقای فایق به نقل از مشاور شورای امنیت ملی گفت، برخی افراد به اساس شناخت های قومیت شان با حکومت در تماس هستند.

روز جمعه داکتر رنگین دادفر سپنتا نیز از پروسه جاری صلح انتقاد کرده و گفت که صلح با تضروع آورده نمی شود و باید دولت افغانستان از یک موقف قوی با گروه طالبان صحبت نماید.

شورای عالی صلح افغانستان حدود چهار سال پیش به هدف پیش برد گفتگو های صلح با مخالفین مسلح و ختم جنگ چندین ساله ایجاد گردیده است.

در این حال برخی از اعضای ولسی جرگه می گویند که کار کرد های چهار ساله شورای عالی صلح موثر نبوده و باید این شورا لغو شود.

جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG