لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۹

نگرانی ها در مورد مشکلات قضات زن در ولایات افغانستان


مسوولان ستره محکمه از موجودیت برخی مشکلات و موانع در برابر فعالیت قضات زن در ولایات افغانستان ابراز نگرانی می کنند.

مسوولان ستره محکمه افغانستان می گویند، مساعد نبودن شرایط و مشکلات امنیتی در ولایات، سبب شده تا اکثر قضات زن فعالیت های شان را بیشتر به مرکز متمرکز سازند.

قضاوت پو بهاوالدین بها سرپرست این اداره به روز یکشنبه در دومین کنفرانس ملی مجمع قضات زن در کابل گفت که این مساله آنان را نگران ساخته است.

آقای بها همچنان گفت که در کنار مشکلات امنیتی، زنان قضات به مشکلات دیگر هم مواجه اند که این مساله هم سبب شده تا آنان کمتر علاقمند به انجام وظیفه در ولایات شوند:

« قضات و خواهرانی که از ولایات هستند، اگر در خود ولایت برای شان زمینه مساعد شود که کار کنند اما اکثریت این ها بنابر شرایط نا مساعد که در کشور وجود دارد از نگاه امنیت نمی توانند به ولایات سهم بگیرند، مشکلات تنها امنیت نیست مشکلات اخلاقی و معنوی که جامعه ما به آن پابند است هم در این جا نقش دارد.»

آقای بها روی یک قضای با اعتماد تاکید کرده گفت تلاش گردد تا مردم نسبت به فیصله های قضا امیدواری زیاد داشته باشند.

انجمن قضات زن افغانستان سال گذشته با حضور رییس جمهور کرزی ایجاد گردید و در حال حاضر این انجمن بیش از170 قاضی محاکم ابتداییه، استیناف و ستره محکمه عضویت آن را بدست آورده اند.

قضاوتمل انیسه رسولی رییس این مجمع می گوید، ظرف یک سال گذشته به همکاری ستره محکمه و ادارهء انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا پلان های استراتیژیک پنج ساله و یک ساله را جهت رشد ظرفیت قضات زن در بخش قضا و حاکمیت قانون آماده کرده اند.

رییس اداره انکشاف بین المللی امریکا که در همین نشست حضور داشت، یک بار دیگر از حمایت مالی کشور اش با این انجمن اطمینان داد.

از سوی دیگر، وزیر امور زنان در کنفرانس ملی مجمع قضات زن از رشد و پیشرفت زنان در بخش های مختلف به خصوص بخش قضا ظرف 12سال اخیر سخن گفت.

حُسن بانو غضنفر به زنان قاضی وعده داد که در جهت ارتقاء ظرفیت آنان همکاری می کند:

« وزارت امور زنان حمایت خود را از خانم های قاضی اعلام می کند، ما در قسمت اخذ دکتورا و ماستری شان می توانیم زمینه سازی کنیم، می توانیم با کشور های اسلامی صحبت کنیم تا زمینه رفتن زنان قاضی را مساعد سازیم و همچنان در قسمت آموزش کمپیوتر و زبان انگلیسی می توانیم همکاری کنیم و برای همکاری های تخنیکی شان هم آمادگی خود را نشان می دهیم.»

مسوولان مجمع قضات زن افغانستان نیز گفته اند که تلاش دارند تا زمینه آموزش و کسب تجارب بین المللی برای زنان به خصوص قضات را مساعد بسازند.

به اساس گزارش این مجمع، رقم حضور زنان در ارگان های قضایی کشور به ده درصد افزایش یافته است.

مسوولان ستره محکمه از زنان قضات خواسته اند تا در انجام وظایف شان صداقت و بی طرفی شان را حفظ نمایند.

این تقاضا در حالی مطرح می شود که مردم بسیاری مناطق کشور همواره از بی عدالتی ها در ارگان های عدلی و قضایی کشور شکایت کرده اند.


جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG