لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۵۶

پرسش ها در مورد عملیات در شهر کراچی پاکستان


شهر کراچی بزرگترین مرکز صنعتی پاکستان و هستهء مرکزی فعالیت باند های مجرمان و تروریست ها به شمار می آید. عملیات برای جلوگیری از خشونت های ناشی از فعالیت باند های مجرمان در این بزرگترین شهر پاکستان، به مثابه یک عملیات نجات بخش آغاز شد. اما فقط چند روز بعد آغاز این تلاش ها برای مهار ساختن خشونت های که در دو سال اخیر در اثر آن هزاران تن کشته شده اند، با عکس العمل شدید احزاب بزرگ این شهر مواجه شده است.

به جای فرونشاندن خشونت ها، دستگیری یکی از اعضای ارشد بزرگترین حزب مخالف شهر کراچی، آشوب ها دامن زده است.

به عقیدهء باشنده گان و ناظران در شهر کراچی، سرکوب باند های بزرگ مجرمان و حلقات تروریستی در این شهر از همان آغاز محکوم به فنا بوده است.
توصیف احمد خان (Tauseef Ahmed Khan) یک ژورنالیست و نویسندهء باشندهء شهر کراچی، با ابراز اینکه احزاب و گروه های سیاسی در انعکاس دشمنانهء عملیات امنیتی مهارت دارند، می گوید:
"آنها بطور علنی از عملیات حمایت کرده، کشتارها و مجرمان را نکوهش می کنند، اما زمانیکه پولیس و ملیشه ها عملیات و دستگیری برخی طرفداران و رهبران شان را آغاز می کند، با آن دشمنانه برخورد می کنند. متاسفانه نهاد های امنیتی هم خیلی دور، در اسلام آباد مستقر اند، مطبوعات هم طوطی وار استدلال آن ها را تکرار می کند، که باعث ناکامی همچو عملیات ها می شود."

عملیات در شهر 20 ملیونی کراچی بعد از آن آغاز شد که در اوایل ماه جاری نواز شریف صدراعظم پاکستان سرکوب خشونت ها را اعلان کرد.

نوید حسین (Naveed Hussain) یک ادیتور روزنامهء داکسپرس تریبیون (The Express Tribune) علت دشواری موجود در زمینهء آشوب های شهر کراچی را در شیوهء عملکرد پولیس برای تامین امنیت دانسته، می گوید:
"نیرو های پولیس خیلی سیاسی شده اند. آنها به خاطر غیر جانب دارنبودن شان ملامت می شوند. روی همین دلیل عملیات جاری از عملیات های دوامدارد که زیر نام عملیات هدفمند در دههء گذشته اجرا شد، تفاوتی نخواهد داشت."

کمسیون غیر دولتی حقوق بشر پاکستان، اخیراً از افزایش قتل های هدفمند در شهر کراچی خبر داده است. در گزارش ماه جولای این گفته شده که حدود 1700 تن در شش ماه اول سال 2013 در شهر کراچی کشته شده اند.

مقامات حکومت پاکستان می گویند، در سال گذشته، بیش از 2000 تن در اثر خشونت های فرقوی، بمب گزاری های تروریستی و قتل های هدفمند کشته شده اند.

روزهای تاریک کراچی که در گذشته به نام شهر روشنای یاد می شد، بعد از افزایش تنش ها بین پشتون ها و اکثریت اردو زبان در دهه 1980 آغاز شد و این شهر تا اکنون عرصهء خشونت های فرقوی، فعالیت طالبان و جرایم سازمان یافته بوده است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG