لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۱۸

دومین جشنواره فلم های مستند،هنری و داستانی در کابل گشایش یافت


دومین جشنواره بین المللی فلم های مستند،هنری و داستانی حقوق بشری به روز شنبه در کابل گشایش یافت.

بخش از فلم به نام وژمه در اولین روز دومین جشنواره فلم های مستند، هنری و داستانی حقوق بشر در کابل به نمایش گذاشته شد.

داستن این فلم روی دوستی دختری به نام وژمه با پسر بنام مصطفی و فشار های که این دختر از سوی فامیل و جامعه به خاطر این دوستی اش متقبل می شود، می چرخد.

مسوولان جشنواره بین المللی حقوق بشر می گویند، در این جشنواره از میان هفتاد فلمی که در کابل و بامیان به نمایش گذاشته می شوند به هشت فلم برتر آن جوایز مادی و معنوی داده می شود.

یاسین نگاه یک تن از برگزار کنندگان این جشنواره در صحبت با رادیو آزادی گفت:

« ما از راستای سینما می خواهیم برای تحقق حقوق انسانی و گسترده گی ارزش های حقوق بشری در افغانستان کار کنیم، در این فیستیوال از سراسر جهان در حدود 400 فلم آمده که در حدود هفتاد فلم آن رفته در بخش رقابت.»

جشنواره بین المللی حقوق بشر از سوی نهاد بنام باشگاهء سینمای افغانستان و یک تعداد دیگر از نهاد های فرهنگی غیر دولتی راه اندازی شده است.

به گفتهء آقای نگاه، در این جشنواره تنها 24 فلم افغانی به نمایش گذاشته می شوند و در اخیر جشنواره تمام این فلم ها توسط داوران خارجی بررسی می شوند.

وی همچنان از جامعه جهانی، حکومت افغانستان و تمام نهاد های کمک کننده خواست تا در بخش های هنری، فرهنگی و سینمایی افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

نخستین جشنوار فلم های مستند حقوق بشر سال گذشته برگزاری شده بود.

در همین حال برخی از بازیگران افغان با استقبال از برگزاری این جشنواره می گویند که برگزاری چنین برنامه ها سبب می شود تا مردم به خصوص زنان از حقوق شان آگاه شوند.

عقیله رضایی و صحرا کریمی دو تن از خانم های که در بخش سیمنا کار می کنند:

«این جشنواره یک پیامد بسیار وسیع دارد برای تمام مردم داستان ها و قصه های که در جامعه ما جریان دارد آن را حکایت می نماید.
این جشنواره می تواند گام موثر و مهم باشد برای این که ما از یک سلسله مشکلات بیرون شویم و به فرهنگ و هنر بپردازیم، مهم ترین پیام این جشنواره اینست که به ارزش های حقوق بشری اشاره می نماید.»


مسوولین افغان فلم می گویند که در حال حاضر فقط هنر سینما آن هم از سوی سکتور خصوصی حفظ شده است.

به اساس گزارش ها در گذشته حدود بیست و هشت سینما دولتی و غیر دولتی در شهر کابل فعالیت می کردند.

اما گفته می شود، اثرات سه دهه جنگ به بخش های مختلف فرهنگی صدمه وارد کرده که صنعت فلم سازی نیز از آسیب آن به دور نمانده است.

فرشته ندا
XS
SM
MD
LG