لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۲

میزان صادرات افغانستان 40 درصد افزایش یافته است


وزارت تجارت و صنایع افغانستان می گوید، میزان صادرات این کشور در سال جاری 40 درصد افزایش یافته است.

مسوولان در این وزارت هر چند می گویند که ارزش دقیق صادرات این کشور روشن نیست، اما در جریان بیش از یک دههء گذشته بیشتر از یک میلیارد دالر اموال افغانستان به خارج صادر شده اند.

مزمل شینواری معیین وزارت تجارت و صنایع می گوید که بخش اعظم صادرات افغانستان را میوه های خشک و تازه تشکیل می دهند اما صنایع دستی مثل قالین و سنگ های قیمتی کشور نیز در جهان بازار خوب دارند.

آقای شینواری در این مورد چنین گفت:

« در مجموع صادرات 40 در صد افزایش یافته اما در بخش اقلام زراعتی 60 درصد صادرات بیشتر شده است.
ما امیدواریم که در سال جاری ارقام رسمی که از سوی ادارهء احصایه منتشر می گردد، شش تا هفت صد میلیون دالر میزان صادرات باشد اما می گویم که صادرات حقیقی ما از میلیارد دالر بیشتراست.»


آقای شینواری این اظهارات را به روز سه شنبه در مراسم افتتاح یک نمایشگاه تولیدات افغانی که به مناسبت فرا رسیدن عید سعید اضحی در کابل برگزار گردیده بود، ابراز داشت.

در این نمایشگاه که از سوی ادارهء انکشاف صادرات افغانستان راه اندازی شده، میوه های خشک و تازه، صنایع دستی مانند قالین، قره قل، دست دوزی و سنگ های قیمتی
به نمایش گذاشته شده اند.

در عین حال مسوولان در وزارت تجارت و صنایع می گویند که تلاش ها برای افزایش صادرات جوس و نوشابه های غیر الکولی تولیدات افغانستان نیز ادامه دارند.

از سوی دیگر تاجران و صادر کنندگان افغان از موجودیت مشکل ترانسپورتی و ترانزیتی با پاکستان، نبود سرد خانه ها و زمینهء بسته بندی معیاری برای تولیدات شان شکایت دارند.

حاجی حسن رییس اتحادیهء صادر کنندگان افغانستان در صحبت با رادیو آزادی گفت، تا حالا هم برای لاری های آنان اجازه داده نمی شود که از پشاور به کدام شهر دیگر پاکستان بروند:

« تا حالا هم لاری های ما از پشاور به آن طرف حق حرکت را ندارند، این مشکل است و کاملاً یک مشکل است.
برای لاری های ما طوری معیار را تعیین کرده اند که هیچ در جهان وجود ندارد اما لاری های آنان که به کشور ما می آیند هیچ معیار وجود ندارد.
ولی به لاری های ما اجازه نمی دهند که از پشاور پیشتر بروند.»


در بیش از یک دههء گذشته برای افزایش میزان صادرات افغانستان تلاش های زیادی صورت گرفته اند.

اما هنوز هم تفاوت میان واردات وصادرات افغانستان به گفتهء وزارت تجارت و صنایع به 95 درصد می رسد.

آگاهان امور اقتصادی می گویند که عدم توجه به تقویت سکتور صنعت و استخراج معادن در افغانستان سبب شده تا این کشور به این حد متکی به اموال خارجی باشد.

سید فتح محمد بها
XS
SM
MD
LG