لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۹

اوژن: فعالیت های اداره ملی ستندرد چشمگیر نبوده است


در حالی که مسوولان اداره ملی نورم و ستندرد افغانستان از یک سلسله پیشرفته ها در بخش کاری شان سخن می زنند، اما برخی از ادارات دولتی و خصوصی آنچه که تاکنون این اداره انجام داده ، کافی نمی دانند.

نجیب الله اوژن وزیر فواید عامه به روز یکشنبه در مراسم تجلیل از روز بین المللی ستندرد گفت که در مقایسه با مشکلاتی که در کیفیت مواد ساختمانی موجود است، فعالیت های اداره ملی ستندرد چشمگیر نبوده است.

به گفتهء آقای اوژن به دلیل پایین بودن کیفیت مواد ساختمانی و عدم نظارت این مواد، یک بخش اعظم سرک های که در کشور تاکنون اعمار شده، دوباره تخریب شده اند:

« امروز بازار اقتصادی کشور به بدترین و بی کیفیت ترین مواد ساختمانی کشور های همسایه تبدیل شده است، درست است که عوامل مختلف باعث خرابی سرک های کشور گردیده است اما عامل اساسی آن استفاده از مواد بی کیفیت ساختمانی است که متاسفانه با مارک با کیفیت وارد کشور می شود امروز شما سرنوشت آن را مشاهده می نماید که هشت میلیارد ارزش سرک های افغانستان است که متاسفانه سه میلیارد آن از بین رفته که این یک جنایت در بخش ساختمانی است.»

وزیر فواید عامه همچنان گفت، اعمار ساختمان های غیر معیاری که با شرایط اقلمی کشور مطابقت ندارد سبب نگرانی آنان و مردم عام شده است.

به گفته وی، بیشتر مواد ساختمانی بی کیفیت با داشتن اسناد کیفیت بلند از کشور های خارجی وارد افغانستان می شوند.

مسوولان اتاق تجارت و صنایع نیز چنین مشکلات را تایید کرده می گویند، در حال حاضر در هیچ یک از بنادر کشور لابراتوار های کنترول مواد غذایی، ساختمانی و ادویه وجود ندارد.

محمد قربان حقجو رییس عامل این اتاق در مراسم تجلیل از روز بین المللی ستندرد گفت که اکثریت تاجران با پرداخت رشوه در گمرکات مواد بی کیفیت را وارد کشور می نمایند.

به گفته آقای حقجو ، بیشتر مواد بی کیفیت مخصوصاً مواد نفتی از ایران و پاکستان وارد کشور می شوند.

در همین حال مسوولان اداره ملی نورم ستندر می گویند که برای نظارت از مواد وارداتی به داخل کشور، در تلاش ایجاد لابراتور های تعیین کیفت اند.

پوپل زی پول رییس عمومی اداره ملی نورم ستندر گفت:

« آغاز پروسه تدوین استندرد های ملی در پنج سکتور و توسعه آن در 9 سکتور که خوشبختانه حدود 250 ستندرد ملی در بخش های مواد غذایی و محصولات زراعتی مواد دوایی و آرایشی، مواد نفتی، مواد ساختمانی برق و سامان آلات برقی، نساجی و چرم محیط زیست از جانب شورای ستندرد تصویب گردیده است.»

قبل از این وزارت شهرسازی و مسکن گفته بود که 80 درصد بلند منزل ها در این کشور با استفاده از مواد بی کیفیت و به گونه غیر معیاری اعمار شده اند که خطر تخریب آن بیشتر می باشد.

از سوی دیگر شماری از مردم در شهر کابل از پایین بودن کیفیت مواد خوراکه شکایت دارند.

آنان از حکومت می خواهند تا برای رسیده گی به این مشکل در بنادر کشور مواد وارداتی را به گونه درست بررسی و سپس اجازه توزیع آن را در مارکیت بدهند.

در این حال برخی از کارشناسان امور اقتصاد، تجار افغان را مقصر اصلی این مشکل می دانند و می گویند که همین افراد با توجه به منافع شخصی شان مواد بی کیفیت را وارد کشور می کنند.

فرشته ندا
XS
SM
MD
LG