لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۸

«تعداد معتادین در افغانستان افزایش یافته است»


سرپرست وزارت مبارزه با مواد مخدر افزایش معتادین را در افغانستان یک مشکل بزرگ اجتماعی خوانده تاکید کرد که بخاطر کاهش معتادین به تلاش های گسترده نیاز است.

دین محمد مبارزه راشدی با اشاره به افزایش کشت کوکنار در افغانستان تاکید کرد که تلاش ها بخاطر پائین آوردن سطح کشت، تولید قاچاق مواد مخدر و کاهش معتادین به سطح ملی و بین المللی انجام شود.

وی به روز سه شنبه حین راه اندازی کمپاین جمع آوری معتادین در کابل گفت باور دارد که تعداد معتادین در افغانستان به بیش از دومیلیون نفر رسیده است:

« ما یک آمار رسمی داریم که در آمار رسمی تعداد معتادین یک هزار و سه صد هزار تن گفته شده است آمار در افغانستان دقیق نیست، باور من اینست و یا گزارش های هم داریم که نشان میدهد که حتی حدود دو نیم میلیون معتاد در افغانستان داشته باشیم. »

وزارت مبارزه با مواد مخدر همراه با وزارت های کار امور اجتماعی شهدا و معلولین، صحت عامه و معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله دهمین کمپاین جمع آوری معتادین را به روز سه شنبه در کابل راه اندازی کرد.

وزارت مبارزه با مواد مخدر می گوید این برنامه برای چندین هفته ادامه دارد و در هر هفته پنجاه تن معتاد را جهت تداوی به مراکز صحی معرفی می کنند.

به اساس معلومات وزارت کار امور اجتماعی در 9 دور کمپاین که ظرف دو سال اخیر راه اندازی شده بیش از ششصد و هفتاد معتاد از شهر کابل جمع آوری و به مراکز صحی تداوی معتادین معرفی شده اند.

در این حال رییس طب وقایویی وزارت صحت عامه می گوید تعداد مراکز تداوی معتادین را در افغانستان به 107 مرکز افزایش داده و سالانه 23 هزار معتاد را تداوی می کنند.

معتادین در شهر کابل بیشتر در زیر پل سوخته، باغ علی مردان، کنار دریای کابل و منطقه چمن حضوری با استعمال مواد مخدر شب و روز شانرا سپری می کنند.

شماری از معتادین در منطقه پل سوخته کابل این اقدام حکومت را در جهت تداوی شان غیر موثر خوانده و می گویند بیشتر معتادین پس از تداوی دوباره به مواد مخدر رو آورده اند.

یکی از این معتادین در صحبت با رادیو آزادی در مورد گفت:
« در آنجا نه دوای درست است و نه تداوی درست وقتی معتاد را می برند در آنجا می خوابانند و بس همین است که معتاد دوباره میاید و در این جا مواد مخدر را استفاده می کند. »

این معتادین می گویند بیشتر آنان در کشور ایران معتاد به مواد مخدر شدند و اکنون می خواهند تا راه های درست برای تداوی آنان در نظر گرفته شود.

از سوی هم مردم از موجودیت این معتادین در مناطق شان نگران بوده و می گویند در برخی موارد این معتادین دست به دزدی و آزار و اذیت آنان می زنند.

مردم انتقاد می کنند که راه اندازی کمپاین جمع آوری معتادین از سوی حکومت تا حال نتیجه خوب نداشته است اما مسوولان وزارت مبارزه با مواد مخدر این مشکل را بزرگ خوانده و می گویند جلوگیری از آن به برنامه های بیشتر نیاز دارد.


جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG