لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۵۴

از یک صدمین سالروز تولد استاد عبدالروف بینوا گرامیداشت شد


استاد عبدالروف بینوا شاعر معروف افغان
استاد عبدالروف بینوا شاعر معروف افغان
به مناسبت یک صدمین سالروز تولد استاد عبدالروف بینوا شاعر معروف افغان سیمیناری از سوی اکادمی علوم افغانستان در کابل راه اندازی شد.

در این سیمینار ده ها تن از نویسنده ها، شعرا و دانشمندان شرکت داشته مطالب و مقالاتی را در رابطه به زنده گی و کارکرد های استاد بینوا بیان کردند.

اکادمی علوم افغانستان می گوید، برگزاری همچو سیمینار ها کمک می نماید تا آگاهی در مورد زندگی و آثار چهره های برجسته و نامدار کشور بیشتر شده و از سوی دیگر آثار آنان هم به دسترس مردم قرار گیرند.

ثریا پوپل رییس اکادمی علوم افغانستان به روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت از صدمین سالروز تولد عبدالروف بینوا گفت که آقای بینوا از جمله شاعران برجسته و نامدار کشور می باشد.

به گفتهء خانم پوپل، آقای بینوا به زبان های دری، پشتو عربی و برخی زبان های دیگر شعر می سرود:

« بینوا در 73 سال حیات پُر بارش هرگز از کار تحقیق جدا نبود و همه مدت زندگی پُر فیض اش را وقف فعالیت های افتخار آفرین کرد با این مرور گذرا در مورد شخصیت بینوا که ابعاد مختلف آن به یقین در این سیمینار به تفصیل بررسی خواهد شد.»

خانم پوپل همچنان می گوید، استاد بینوا 40 سال در بخش های علمی و فرهنگی به سطح وزارت ها و سفارت ها کار کرده است.

استاد بینوا در سال 1292 هجری شمسی در ولسوالی موسی قلعهء ولایت هلمند دیده به جهان گشود.

نخستین مجموعهء شعری استاد بینوا بنام «دغنمو په وگی» در سال 1325 چاپ و منتشر گردید.

سیمینار یک روزه به هدف گرامیداشت از صدمین سالروز تولد استاد بینوا در حالی دایر می شود که شماری از چهره های علمی و فرهنگی از عدم توجه به ارزش های علمی و فرهنگی شکایت دارند.

در همین حال مقامات وزارت مالیه می گویند، آنها تلاش می نمایند تا امکانات مالی را برای یاد بود از شاعران و فرهنگیان کشور فراهم کنند.

محمد علم اسحاق زی رییس اداری وزارت مالیه در مورد می گوید:

« ما تا آخرین حد تلاش می نمایم تا امکانات مالی و مادی را فراهم نمائیم، من با وزیر مالیه، معینان صحبت کرده ام، اکادمی علوم در حال رشد است این کانون باید بیشتر تشویق شود و امکانات بیشتر در اختیار آنها قرار داده شود.»

شماری از کارشناسان می گویند که بسیاری از آثار نویسنده ها و شعرای سابق کشور هنوز هم چاپ نگردیده است.
آنها می گویند که دولت باید در زمینه چاپ این آثار کمک مالی نماید.

فرشته ندا
XS
SM
MD
LG