لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۶

عدالتجو: رسانه ها بیشتر مسایل عاطفی و خانوادگی را نشر کنند


وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان از رسانه ها می خواهد که به جای نشر واقعات خشونت علیه زنان و کودکان، مسایل حقوقی و عاطفی خانواده ها را برای مردم منتشر سازند.

وحیده عدالتجو رییس بخش جندر این وزرات به روز چهارشنبه در نشستی زیر نام نقش زنان در کاهش خشونت علیه زنان و کودکان و مواد مخدر در کابل گفت که نشر رویداد های مربوط به خشونت ها علیه زنان تاثیرات منفی بر اذهان مردم به جا می گذارد.

خانم عدالتجو گفت، هم اکنون تعداد اندکی از رسانه ها در کشور به نشر مسایل معلوماتی و خانوادگی می پردازند:

« رسانه ها کوشش نمایند که برنامه های را پخش کنند که در آن از فضای صمیمی خانواده صحبت شود از مسایل حقوقی که واقعاً مرد ها چه حقوقی از نگاه اسلام بالای خانم دارند و زنان چه حقوقی بالای مرد ها دارند و در مقابل اطفال باید چگونه رویه صورت بگیرد. من فکر می کنم برنامه های باید طوری تدوین شود که به صورت غیر مستقیم در تربیت خانواده ها موثر باشند یعنی نشر خشونت ها از طریق رسانه ها جنبه منفی داشته و موثریت ندارد.»

خانم عدالتجو مشخص نساخت که خبرنگاران زن چه نقشی را برای جلوگیری از خشونت علیه زنان داشته می توانند اما افزود که زنان خبرنگار می توانند مشکلات زنان را با نشر اخبار و گزارش ها به صورت درست به تصویر بکشند.

عدالتجو می افزاید رسانه ها باید به جای نشر رویداد های خشونتبار برنامه های معلوماتی در مورد زندگی خانواده گی را برای مردم تهیه نمایند.

به اساس گفته های خانم عدالتجو تا اکنون نشر واقعات خشونت علیه زنان تاثیرات ناگوار بر اذهان عامه داشته و نیز سبب افزایش چنین واقعات گردیده است.

اما نی یا ادارهء حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان نقش رسانه را در جلوگیری از خشونت علیه زنان و کودکان مهم می داند.

صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان این اداره می گوید خود داری از نشر رویداد های مربوط به خشونت علیه زنان به معنی پنهان نمودن حقایق است:

« انعکاس واقعات که در اثر اعتیاد واقع شده نه تنها که به افزایش خشونت از اثر اعتیاد در برابر زنان و کودکان افزایش نمی یابد، از جانب دیگر زمینه خوب برای توجهء بیشتر موسسات، نهاد ها و دولت افغانستان برای مهار این پدیده شوم است. عدم گزارش دهی به معنی پایان یک فاجعه و یا پدیده شوم در اجتماع نمی تواند باشد، خاموش بودن در برابر چنین واقعات بیشتر مافیای مواد مخدر را کمک می کند تا تعداد زیادی را به این مرض مصاب بسازد.
با هر سکوت نمی توان بر پدیده های شوم جامعه فایق آمد الی اینکه انعکاس حقایق بسیج عمومی را در پی داشته باشد.»


خواست ها به خاطر عدم نشر رویداد های مربوط به خشونت علیه زنان در حالی مطرح می شوند که به اساس گزارش ها وقوع چنین رویداد ها در افغانستان افزایش یافته اند.

این بار اول است که از رسانه ها در افغانستان خواسته می شود تا از نشر رویداد های مربوط به خشونت علیهء زنان و کودکان خود داری کنند.

اما برخی از خبرنگاران می گویند که نشر چنین گزارش ها می توانند در کاهش خشونت ها در کشور موثر واقع گردند.

اما شماری از خبرنگاران می گویند که گزارش ها باید در مورد هر گونه خشونت منتشر و عاملین اش به پنجه قانون سپرده شوند که با نشر چنین گزارش ها سطح خشونت ها علیه زنان و کودکان کاهش یابند.

حمیرا الکوزی
XS
SM
MD
LG