لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۱

یان کوبش: کمک های جامعه جهانی به افغانستان ادامه خواهد یافت


سازمان ملل متحد از ادامهء کمک های بدون وقفه جامعه بین المللی به افغانستان پس از سال 2014 میلادی اطمینان می دهد.

در بیستمین نشست بورد مشترک نظارت و انسجام در چارچوب پاسخگویی متقابل توکیو، سازمان ملل متحد از همکاری های دوامدار جامعه بین المللی پس از سال 2014 میلادی به افغانستان اطمینان داد.

به گفتهء یان کوبش نماینده خاص سازمان ملل در افغانستان، آنان کمک های مالی شان را بدون کدام وقفه در چارچوپ نشست توکیو به افغانستان ادامه خواهند داد.

آقای کوبش در مورد گفت:

« اکنون به عدم دوام همکاری ها پس از سال 2014 سخن زده می شود، جامعه جهانی و سازمان ملل متحد در قسمت ضرورت انکشاف تعهدات چارچوپ متقابل موقف واضح دارد و به همکاری های درازمدت شان با افغانستان پابند استند.
علاوه بر آن من از افزایش همکاری های منطقوی استقبال می کنم، اگر این همکاری ها متقابل و یا یک طرفه باشند.»


آقای کوبش گفت که اگر نتایج حساب دهی متقابل نشست توکیو به شکل درست آن عملی شود یک اقتصاد فراگیر در افغانستان ایجاد خواهد شد.

بیستمین نشست بورد مشترک نظارت و انسجام در چارچوب پاسخگویی متقابل توکیو به روز چهارشنبه در کابل برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست بررسی پیشرفت های حکومت افغانستان و جامعه بین المللی در قبال تعهد کمک 16 میلیارد دالری است که در نشست توکیو به افغانستان وعده شده بود.

سازمان ملل متحد در حالی از ادامه کمک های جامعه بین المللی به افغانستان در آینده اطمینان می دهد که چندی پیش کانگرس امریکا در کمک های انکشافی اش به افغانستان 50 درصد کاهش را اعلام کرد.

حکومت افغانستان و جامعه بین المللی در این نشست گزارش مشترکی را که با 16 شاخص از سوی حکومت افغانستان و 9 شاخص از جانب جامعه بین المللی تهیه شده، ارایه نمودند.

در این حال حکومت افغانستان می گوید که در چارچوب پاسخگویی متقابل در یک دهه گذشته پیشرفت های قابل ملاحظهء در این کشور به میان آمده اند.

حضرت عمر زاخیلوال وزیر مالیهء افغانستان گفت، از میان 16 شاخص که حکومت افغانستان در برابر آن تعهد داشت، بیشتر آن عملی شده اند:

« به اساس تعهدات متقابل که ما در نشست توکیو به جامعه جهانی داشتیم تا جایکه مربوط به دولت افغانستان می شود ما شاهد پیشرفت های چشمگیر در رابطه به اجرای تعهدات خویش می باشیم، دولت افغانستان از مجموع 17 شاخص 13 تعهد را کاملاً عملی کرده و در چهار مورد دیگر پیشرفت های لازم بدست آمده است.»

آقای زاخیلوال گفت که در بخش های تامین امنیت از سوی ارگان های امنیتی، تامین حقوق زنان، در بخش مالی، بالا رفتن عواید عادی کشور و دیگر موارد پیشرفت های خوبی به میان آمده اند.

کنفرانس توکیو در ماه جولای 2012 با اشتراک ده ها کشور و سازمان های بین المللی برگزار شد.

در این نشست سالانه 4 میلیارد دالر به افغانستان تعهد کمک شد که در مجموع 16 میلیارد دالر جامعه بین المللی تا سال 2015 به این کشور کمک خواهد کرد.

اما نگرانی های وجود دارند که اگر موافقتنامه امنیتی و دفاعی کابل و واشنگتن امضا نشود ممکن این تعهدات عملی نشوند.

فریبا واحدی
XS
SM
MD
LG