لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۳۱

«9 مشکل عمده در برابر سرمایه گذاری در افغانستان قرار دارد»


محمد قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع
محمد قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع
به اساس سروی تازهء اتاق تجارت و صنایع افغانستان نبود امنیت و و زیربنا ها از عمده ترین مشکلات در برابر فعالیت های تجارتی و صنعتی در کشور است.

نتایج این سروی روز دوشنبه در یک نشست خبری که بعضی از مقامات دولتی و غیر دولتی نیز اشتراک داشتند از طرف مسوولین این اتاق تشریح شد.

محمد قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع می گوید، در این سروی که در جریان سالجاری شمسی در زون های مرکز، جنوب و شمال راه اندازی گردید با مسوولان بیش از 200 شرکت خصوصی مصاحبه صورت گرفته است:

« هدف از سروی این است که ما بیشتر دقیق تر به مسایل برسیم و بیبینم که از نظر سلسله کدام یک به چالش می کشد اقتصاد کشور را کدام سکتور های اقتصادی را بیشتر قربانی می گیرد آیا تولید است تجارت است آیا بخش خدمات است و تفاوت این ها نظر به زون ها چه شکل است. و مساله خانم ها در اقتصاد افغانستان مطالعه می کنیم تا بتوانیم یک آسیب شناسی درست از اقتصاد افغانستان کرده باشیم. »

این سروی همچنان نشان میدهد که مسوولان برخی از شرکت ها در ولایت مختلف کشور از نبود امنیت، زیربنا ها، قوانین شفاف و تعرفه های بلند گمرکی شکایت دارند.

مسوولان در اتاق تجارت و صنایع می گویند که نتایج این سروی را به کمیتهء اقتصادی شورای وزیران می سپارند تا به اساس آن به ادارات مربوط دولتی به خاطر حل این مشکلات هدایت داده شود.

در عین حال مزمل شینواری معیین وزارت تجارت و صنایع افغانستان که در این نشست حضور داشت گفت، هرچند در سال های اخیر برای سکتور خصوصی بعضی از سهولت های فراهم شده اما تلاش ها به منظور بیشتر شدن این سهولت ها ادامه دارند:

« مساله امنیت واقعاً یکی از مسایل عمده است که ادارات امنیتی ما کوشش می کند در بخش صنعت و تجارت زیاد تر توجه کند. مسایل مالیات است که در این مورد با وزارت مالیه صحبت شده امیدوار هستیم که در این بخش هم پیشرفت صورت بگیرد.

پالیسی سرمایه گذاری از طرف کابینه منظور شده و ما امیدوار هستیم که یک سلسله مسایلی که در دست وزارت تجارت است بالای آن کار می کنیم که چه قسم می توانیم یک پالیسی را بسازیم که در داخل افغانستان صنعت کار های متضرر نشود و در عین وقت مردم به قیمت خوبتر تولیدات داشته باشد. »


از سوی هم مسولان شرکت برشنا می گویند که تا سال 2017 میلادی به هدف مرفوع ساختن مشکلات فابریکه های صنعتی برق کافی را از کشور های آسیای میانه به کشور وارد خواهند کرد.

این در حالی است که طی بیش از یک دههء گذشته سهولت های زیادی برای تجار و سرمایه گذاران در افعانستان فراهم شده اما به اساس گزارش ها بسیاری از فابریکه های تولیدی به خاطر نبود امنیت و سایر مشکلات از فعالیت باز مانده اند.


حمیرا الکوزی
XS
SM
MD
LG