لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۵۹

انعکاس موضوعات افغانستان در برخی از روزنامه های جهان


نیویارک تایمز
روزنامهء امریکایی نیویارک تایمز در گزارشی به کشته شدن سه امریکایی در تیر اندازی شفاخانهء کیور کابل پرداخته است.

عنوان این گزارش است،َ امریکایی ها در یک عمل بی رحمانه در افغانستان کشته شدند.

روز پنجشنبه در شفاخانهء بین المللی کیور واقع در منطقهء دارالامان کابل، یک مامور پولیس بالای چند خارجی تیر اندازی کرد که در نتیجه سه امریکایی کشته شدند.

به نوشتهء نیویارک تایمز یکی از کشته شده ها داکتر جیری اومانوس، مردی بود که از 9 سال به اینسو به طور رضا کار کودکان افغان را در شفاخانهء کیور درمان می کرد و داکتران افغان را آموزش میداد.

در بارهء قربانیان دیگر اطلاعات کافی در دست نیست.

به گزارش نیویارک تایمز مقامات امنیتی حمله کننده را یک مامور پولیس معرفی کرده اند که اسمش عین الدین است و به تازه گی برای حفظ امنیت شفاخانهء کیور موظف شده بود.

در ادامهء این گزارش نیویارک تایمز آمده است که حملهء روز پنجشنبه یکبار دیگر حملات معروف به "سبز بر آبی" را به یاد مردم آورد.

درین گونه حملات که سابقهء تقریباً دو ساله دارند، سربازان افغان بالای همکاران خارجی شان تیر اندازی کرده اند.

به نوشتهء نیویارک تایمز، حالا که سربازان ائتلاف بین المللی بیشتر به پایگاه های خود محدود شده اند و ستراتیژی های جدید برای پیشگیری از این گونه حملات تطبیق می شوند، تعداد حملات معروف به "سبز بر آبی" ظاهراً کاهش یافته است.

اما نیویارک تایمز می نویسد که حالا در عوض خارجی های ملکی قربانی چنین حملات می شوند، هر چند هنوز هم تلفات خارجی های ملکی نسبت به خارجی های نظامی در افغانستان خیلی کم است.

فارن پالیسی
فارن پالیسی نشریهء دیگر امریکایی در تازه ترین شماره اش گزارشی دارد در بارهء سیاست امریکا در قبال افغانستان و پاکستان.

در آغاز این مقاله آمده است، یکی از کار های دشوار و قابل توجه که بخشی از ستراتیژی خروج سربازان امریکایی از افغانستان می شود، آمدن تغییر ستراتیژیک در دید و اندیشهء امریکا در بارهء منطقهء جنوب آسیاست.

فارن پالیسی می نویسد، از سال 2009 به اینسو واشنگتن روابطش با پاکستان را از دیدگاه ستراتیژی "افغانستان- پاکستان" می بیند.

به باور نویسنده، پس از خروج سربازان امریکایی از افغانستان، اصطلاح افغانستان – پاکستان یا اَف- پَک یکجا با همین دیدگاه از بین خواهد رفت.

سوال اینجاست که در آن زمان امریکا روابطش با پاکستان را چگونه توضیح خواهد کرد.

در ادامهء همین گزارش فارن پالیسی آمده است که در سال 2009 رییس جمهور بارک اوباما اصطلاح اَف - پَک را معرفی کرد تا بالای تلاش های منطقوی ایالات متحدهء امریکا برای پایان دادن به جنگ افغانستان تاکید کند و نشان دهد که واشنگتن نقش کلیدی پاکستان را در مبارزه با تهدید القاعده درک می کند.

فارن پالیسی نوشته است، در آن زمان شماری از پالیسی سازان با این اصطلاح و شیوهء برخورد مخالفت کردند اما این مخالفت نتیجه نداد.

نویسندهء این مقالهء فارن پالیسی به این باور است که خروج سربازان امریکایی از افغانستان در جریان امسال در نهایت به معنای جدا کردن افغانستان و پاکستان از همدیگر و از بین رفتن اصطلاح اف - پک در میان پالیسی سازان است.
XS
SM
MD
LG