لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۱

دلیل: بخاطر جلوگیری از بیماری فیستولا تلاش می کنیم


ثریا دلیل وزیر صحت عامه افغانستان
ثریا دلیل وزیر صحت عامه افغانستان
مسوولان وزارت صحت عامه ازدواج های زیرسن، عدم رعایت فاصله میان ولادت ها، عدم دسترسی به مراکز صحی و سوء تغذی ها را از عوامل اساسی بیماری فیستولا عنوان می کنند.

ثریا دلیل وزیر صحت عامه افغانستان رساندن کمک های ضروری برای خانم های حامله را در هنگام ولادت در قسمت جلوگیری از بیماری فیستولا یک مساله مهم خواند:

" مرگ و میر مادران ارزش خاص خود را دارد و بخاطر با ارزش است که این نوع مرگ ها قابل وقایه می باشد و به خاطر با ارزش است که هرگاه به مادر کمک به وقت رسیده بتواند حیات مادر و نوزاد نجات پیدا می کند. "

خانم دلیل افزود که به اساس سروی انجام شده از سوی صندوق جمعیت ملل متحد در سال 2011 در افغانستان از هر یک هزار زن چهار تن شان مصاب به بیماری فیستولای ولادی می باشد.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان در حال حاضر در سراسر جهان حدود 2 میلیون زن مصاب به بیماری فیستولای ولادی می باشد و اکثریت شان در کشورهای عقب مانده زنده گی می کنند.

آنیت روبرت سن رییس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان می گوید، آنان برای جلوگیری از گسترش بیماری فیستولای ولادی یکجا با وزارت صحت عامه کار می کنند:

" ما همراه با وزارت صحت عامه به گونه مشترک یک برنامه جامع را عملی می کنیم تا با زنان افغان کمک نماییم که آنان به زنده گی عادی شان برگردند روی توانایی این زنان کار می شود تا به پای خود بیستند با تداوی فیستولا ما و شما می توانیم که با صدها زن کمک نمایم. "

روبرت سن اضافه کرد که آنان از پنج سال به این طرف به تعداد 1435 زن را در شفاخانه ملالی زیژنتون تحت تداوی و معالجه قرار داده اند.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان بیماری فیستولای ولادی بیشتر نزد زنان بوجود میاید که در سن کمتر از سن شانزده سالگی ولادت می کنند.

به گفته داکتران این بیماری به اثر بوجود آمدن زخم در رحم مادران پیدا شده که بعداً به مرور زمان باعث مشکلات گوناگون می گردد.

در حال حاضر در سطح افغانستان دو شفاخانه بنام های ملالی زیژنتون و کیور در بخش تداوی فیستولای ولادی فعالیت دارند.

کارشناسان بخش صحی تعداد مراکز صحی در افغانستان را در بخش تداوی این بیماری بسنده ندانسته و از وزارت صحت عامه می خواهند تا تلاش های شان را برای ایجاد مراکز صحی در بخش تداوی فیستولای ولادی در مرکز و ولایات افغانستان بیشتر سازند.


جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG