لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۲۴

رسموسن: بین عراق و افغانستان تفاوت آشکار موجود است


 اندرس فاگ رسموسن، سرمنشی پیمان ناتو
اندرس فاگ رسموسن، سرمنشی پیمان ناتو

درحالیکه تحولات اخیر سیاسی و امنیتی در عراق نگرانی های را ایجاد کرده است که شاید افغانستان نیز با خروج کامل قوای امریکایی ازین کشور با سرنوشت مشابهء مواجه گردد، ولی سرمنشی ناتو اندرس فاگ رسموسن توانایی های اردوی افغانستان را می ستاید و می گوید، افغانستان از عراق فرق دارد.

آقای راسموسن در بروکسل به خبرنگار رادیو آزادی گفت، باوجود تمام توانمندی ها در افغانستان باید از تجربه عراق درس عبرت گرفته شود.

اندرس فاگ رسموسن می گوید:

"فرق آشکار بین عراق و افغانستان وجود دارد و من مطمین هستم که نیروهای افغان خواهند توانست مسوولیت کامل امنیت کشور خود را بگیرند زیرا من نیروهای امنیتی افغانستان را در انتخابات دیدم که چگونه با حوادث برخورد کردند، به همین خاطر می گویم افغانستان و عراق ازهم فرق دارند ولی با آن هم تاکید می کنم که از تجربه های عراق باید چیزی آموخته شود."

نگرانی ها درمورد شباهت اوضاع در عراق و افغانستان بعد از آن افزایش یافت که یک گروهء مسلح وابسته به القاعده به نام دولت اسلامی عراق و شام چند شهر عراق را تحت کنترول خود در آورده و به سوی بغداد در حرکت شد.

حدود دوهفته قبل از این تحول، رییس جمهور اوباما اعلان کرد تا پایان سال 2016 تقریبا تمام نیروهایش را از افغانستان خارج می کند.

امریکا در نظردارد تا پایان سال 2014 حدود 9800 سربازش را در افغانستان نگهدارد که این رقم بعداً به شکل تدریجی کاهش می یابد و تا پایان سال 2016 به هزار تن می رسد. براساس این پلان که عملی شدن آن تا حد زیاد به امضای موافقتنامهء امنیتی میان کابل و واشنگتن وابسته است، این هزار سرباز امریکایی برای مشوره دهی به قوای افغان و حفاظت از سفارت امریکا در افغانستان باقی خواهند ماند.

رییس جمهور اوباما حین اعلان این مساله گفته بود، امریکا بیش از یک دهه روی جنگ در عراق و افغانستان تمرکز کرد و حالا باید این صفحه برگردانده شده، جنگ پایان یابد.

گفته می شود خروج کامل قوای امریکایی از عراق خلای امنیتی را در آن کشور ایجاد کرد که تندروان از آن استفاده کردند، ولی سرمنشی ناتو گفته است، عراق خودش این تصمیم را گرفت.

اندرس فاگ رسموسن گفت:

"این تصمیم عراق بود که همکاری نیروهای بین المللی متوقف شود و این تصمیم حکومت عراق بود که با امضا نکردن موافقتنامه دوجانبه امنیتی با امریکا، نیروهایش را از آموزش خوب بی بهره ساخت. پس فکر می کنم، باید برای این کار در افغانستان به زودی یک چوکات قانونی ایجاد شود."

سرمنشی ناتو این چوکات قانونی را وابسته به امضای پیمان امنیتی و دفاعی بین کابل و واشنگتن خوانده، ابراز خوشبینی کرده است که هردو نامزد دور دوم انتخابات افغانستان درصورت پیروزی، وعده امضای این موافقنامه را داده اند.

XS
SM
MD
LG