به تازگی یک هیات افغانستان به هندوستان سفر کرد که هدف سفر آن مطالعه پروژه شهر جدید ایالت چهتیس گهر که رایپور نام دارد بود.
افغانستان در نظر دارد تا با مطالعه و بررسی پروژه رایپور پروژه شهر کابل جدید را آغاز کند.
پروژه شهر جدید رایپور از سوی اداره همکاری بین المللی جاپان که تمویل کننده پروژه شهر کابل جدید نیز است موفق ارزیابی شده است.
سعید انجم یک کارشناس ارشد این اداره به روزنامه دیلی میل گفته است، برای مطالعه پروژه نیا رایپور دو بار به هندوستان سفر کرده و این پروژه را موفق و مثالی از پیشرفت یافته است.
دیلی میل به نقل از محمد شعیب صاحبزاده یک مقام افغان می نویسد که در طرح پروژه اعمار شهر کابل جدید تمام سهولت ها را در نظر گرفته اند، وی گفته که این پروژه در 25 سال مکمل خواهد شد.
انجنیر الهام عمر هوتکی رییس فروشات و قرارداد های ادارهء انکشاف شهر جدید کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت، پروژه نیا رایپور یگانه پروژه نیست که از سوی مقام های افغان بررسی شده است:
" پروژه رایپور یگانه پروژه نبوده که ما آنرا مطالعه کرده ایم. متخصصین ما شهر های دیگر هند را نیز مطالعه کرده اند، بلکه شهر های جدید که در اسلام آباد، توکیو، مشهد اعمار شده اند نیز مورد مطالعه ما قرار گرفته اند. "
شهر جدید کابل که قرار است پایتخت جدید افغانستان باشد، برای سه میلیون نفر در دو مرحله طی سی سال آینده در مساحت 740 کیلومتر مربع اعمار خواهد شد که دو برابر کابل فعلی است.
اداره ده سبز یا ( دی سی دی ای) این پروژه را در کابل پیش می برد.
انجنیر الهام عمر هوتکی افزود، طرح اعمار شهر کابل جدید در سال 1381 ه.ش به میان آمد و قرار است این شهر دارای شش صد هزار خانه باشد که هر خانه آن گنجایش زندگی برای پنج نفر را خواهد داشت.
آقای عمر هوتکی می گوید، مفکوره اعمار شهر کابل جدید بنابر سه مشکل عمده موجود در کابل فعلی به میان آمده است.
به باور وی، افزایش نفوس در کابل فعلی، نبود شبکه های زیربنایی و کمبود فرصت های کاری باعث شدند تا نیاز به اعمار شهر کابل جدید گردد.
انجنیر الهام عمر هوتکی رییس فروشات و قرارداد های ادارهء انکشاف شهر جدید کابل می افزاید، اعمار شهر جدید کابل نه تنها برای تعادل نفوس کابل فعلی مفید بوده بلکه میتواند به حیث مرکز اقتصادی نیز ثابت شود:
" کابل فعلی حد اکثر به یک میلیون نفر دیزاین شده است، اما در حال حاضر بیش از چهار میلیون در آن زندگی می کند، خانه های معیاری وجود ندارد و اگر وضعیت به همین گونه پیش برود تا 2025 میلادی نفوس به هشت میلیون می رسد و کابل به یک خرابه مبدل خواهد شد. "
به گفته وی مطالعه و بررسی پروژه های دیگر نیز ضروری است تا شهر کابل جدید مطابق معیار های جهانی اعمار شود.