توافق اخیریکه به میانجیگری امریکا برای شکستاندن بن بست انتخاباتی افغانستان صورت گرفت در رسانه های غربی انعکاس وسیع داشته است.
نیویارک تایمز
نیویارک تایمز در یک عنوان درشت خود می نویسد که این توافق یک راه پیشرفت را برای افغان ها مشخص می سازد.
روزنامه می افزاید که این حل وسط در بارهء نتایج مورد نزاع شدید انتخابات ریاست جمهوری افغانستان احساس بزرگ آرامی و راحت ببار می آورد و سبب ستایش دست اندرکاران آن، هر دو نامزد، عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی و وزیر خارجهء امریکا جان کری می شود که پس از مباحثات شدید12 ساعته آنرا به میان آورد.
نیویارک تایمز می افزاید که این توافق افغانستان را از جنگ داخلی نجات داد و پس از حکومت 13 سالهء رییس جمهور کرزی زمینهء انتقال مسالمت آمیز قدرت در این کشور را مهیا می سازد.
ولی به نوشته روزنامه، کدام تضمین برای پایداری این توافق وجود ندارد چون به هر حال افغانستان یک کشور جنگ زدهء آسیب پذیر است که دچار اختلافات قومی، جغرافیایی و سیاسی می باشد.
روزنامه می نویسد که اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله هر دو نامزدان معقول و قابل پذیرش اند. ولی اگر آنها در برابر نفوذ تخریب کنندهء برخی متحدان خود مقاومت و غرایز ناگوار خود را مهار نکنند این توافق پا بر جای نخواهد ماند.
به نوشته روزنامه، به طور مثال، عبدالله عبدالله هفتهء گذشته غیر مسوولانه تهدید کرد که حکومت موازی ایجاد می کند.
نیویارک تایمز می افزاید که در قدم اول باید نامزدان به نتایج تفتیش همهء هشت میلیون و صد هزار رای متعهد بمانند. دیگر اینکه نامزدان این را هم پذیرفته اند که در روشنی نتایج، برنده انتخابات حکومت وحدت ملی را تشکیل می دهد.
واشنگتن پوست
روزنامهء واشنگتن پوست هم در یک سرمقاله خود در بارهء این توافق می نویسد که نظام سیاسی که به همکاری امریکا در افغانستان ایجاد شده یک هفته قبل در آستانهء سقوط قرار داشت و علایم یک جنگ داخلی جدید به نظر می رسید.
به نوشتهء روزنامه، پس از اینکه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج مقدماتی دور دوم را اعلان کرد، نامزد ظاهراً بازنده انتخابات عبدالله عبدالله با فرستادن نیروها به حوزه های پولیس کابل و تقاضای حمایت والیان از اعلان حکومت وی برای چیزیکه نزد برخی ها چون یک کودتا تلقی شد، آمادگی گرفت.
تماس های تلیفونی به موقع به هر دو نامزد که نخست از سوی وزیر خارجهء امریکا و سپس از سوی رییس جمهور باراک اوباما صورت گرفت، بحران را به طور موقت آرام ساخت.
واشنگتن پوست می افزاید که وزیر خارجهء امریکا اکنون یک توافق را میانجیگری کرده که به نظر می رسد یک طرح واضح برای حکمیت در نزاع انتخاباتی و تاسیس یک حکومت با ثبات دارد. روزنامه می نویسد که نمایندهء خاص ملل متحد در کابل پیروزی این تلاش ها را نه تنها یک دستآورد دیپلوماسی سطح عالی بلکه یک چیزی نزدیک به معجزه خواند.