"انتخابات افغانستان بار دیگر دستخوش بحران شده است." نشریهء فارن پالیسی چاپ امریکا زیر این عنوان می نویسد: رییس جمهور کرزی می خواهد که نتایج انتخابات هر چه زود تر اعلان شود.
نشریه از قول ایمل فیضی سخنگوی ریاست جمهوری نوشته که گفته است: " رییس جمهور برای اعلان نتایج واقعاً عجله دارد و برای ترک کردن ارگ ریاست جمهوری آماده می باشد."
نشریه میافزاید با کنار رفتن رییس جمهور کرزی از قدرت در نزدیک ترین فرصت ممکن شاید بسیاری از افغان ها و اعضای جامعهء جهانی خوش شوند ولی این بعید به نظر می رسد که جانشین وی بتواند به زودی مراسم تحلیف ادا کند.
اول اینکه ملل متحد هفته گذشته اعلان کرد که تفتیش دقیق و قابل اعتبار آراء به وقت نیاز دارد ولی امکان دارد تا روز چهارشنبه هفتهء آینده تکمیل شود.
فارن پالیسی می افزاید: در واقعیت تفتیش آراء با طریقهء که اکنون جریان دارد برای حد اقل یک نامزد انتخابات قابل پذیرش نیست.
ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله گمان می کند که تقلب وسیع و سازمان یافته صورت گرفته و از پروسهء تفتیش خارج شده است.
و نامزد دیگر اشرف غنی احمدزی نیز بنابر تقاضای ملل متحد این پروسه را ترک گفته است.
فارن پالیسی می نویسد که ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله گفته است که نتایج تفتیش را نمی پذیرد و به فشار های بین المللی جهت پذیرفتن نتایج انتخابات تسلیم نخواهد شد.
نشریه می نویسد وزیر خارجهء امریکا یک ماه پیش که اکنون چون یک عمر دور تر به نظر می رسد توانست با میانجیگیری معجزه آسای خود در لحظات اخیر از بحران جلوگیری کند.
هر دو نامزد انتخابات به تفتیش همهء آرای انتخابات و تشکیل یک حکومت وحدت ملی موافقه کردند که در آن برنده رییس جمهور و بازنده موقف رییس اجراییوی را بدست می آورد.
گذشته از اختلاف نظر در مورد مسایل اساسی مربوط به میکانیزم حکومت وحدت ملی، کمبودی کُشندهء این طرح این است که هر دو نامزد اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله فکر می کنند که انتخابات را برده اند.
نشریه می نویسد که همانند بسیاری طرح های امریکا در افغانستان، مفکورهء حکومت وحدت ملی با بهترین نیت ها آغاز شد.
لوی درستیز اردوی امریکا جنرال مارتین دیمپسی در این هفته موضع گیری رییس جمهور امریکا را تکرار کرده گفت که بهترین نتیجه برای هر دو نامزد انتخابات این است که به جانب بازنده در حکومت به نحو جای داده شود، مسألهء غالب و مغلوب مطرح نه، بلکه یک توافق مشارکت قدرت باشد.
ولی این روش به نوشتهء فارن پالیسی شاید در واشنگتن معنی داشته باشد اما واقعیت های افغانستان را انعکاس نمی دهد.
فارن پالیسی می نویسد که اکثریت افغانان با تحمل همهء مشکلات و خطر دوباره در انتخابات اشتراک کردند نه برای اینکه به یک سازش رای دهند بلکه برای اینکه یک رییس جمهور انتخاب کنند.
نشریهء فارن پالیسی در دچارشدن انتخابات افغانستان به چنین سرنوشت رییس جمهور کرزی را مقصر می داند.
نشریه می نویسد که رییس جمهور کرزی با تغییراتیکه پس از انتخابات سال 2009 در قانون و کمیسیون انتخابات وارد کرد سعی کرد نتیجهء انتخابات سال 2014 را کنترول کند.