مسوولان ریاست امور زنان در ولایت بادغیس می گویند یکی از خطبای مساجد در قلعه نو مرکز این ولایت کار کردن زنان در پهلوی مردان در ادارات مختلف دولتی و غیر دولتی را حرام دانسته است.
آنان می گویند، این خطیب مسجد زنان را تهدید کرده است که از کار مشترک با مردان در مکاتب و دیگر ادارات دولتی و غیر دولتی صرف نظر کنند.
این تهدیدات مسوولان نهاد های حمایت از زنان در ولایت بادغیس در شمالغرب افغانستان به شدت نگران کرده است.
زرغونه شیرزاد رییس امور زنان در این ولایت می گوید در صورتیکه دولت افغانستان به این امر توجه نکند خانواده ها در این ولایت مجبور خواهند شد تا از رفتن زنان و دختران شان در مکاتب جلوگیری کنند.
میرویس میرزک وال سخنگوی والی بادغیس گفت که این اظهارات از سوی شورای علمای این ولایت صورت نگرفته است.
آقای میرزک وال گفت، یکی از ملا امامان یکی از مساجد اطراف قلعه نو مرکز این ولایت مخالفت خود را با کار مشترک زنان با مردان در ادارات مختلف اعلان کرده ولی نیرو های امنیتی در تلاش هستند تا او را بازداشت کنند.
آقای میرزک وال می گوید، این برنامه از سوی کشور های بیرونی در این ولایت سازماندهی می شود ولی اطمینان می دهد که هیچ حرکتی نمی تواند جلوی رفتن زنان به مراکز تعلیمی و دیگر ادارات در این ولایت را بگیرد.
گفته می شود شرکت زنان به صورت مشترک با مردان در ورکشاپ های مختلف آموزشی ریاست معارف با واکنش های تند یکی از علمای دین در این ولایت مواجه شده است.
با این حال ضیاء الدین واثقی رییس معارف این ولایت گفت که اظهارات اخیر این ملا امام از سوی شورای علماء و ریاست ارشاد حج و اوقات تکذیب شده است.
آقای واثقی گفت، تداوم این گونه سخنان از آدرس علمای دین در این ولایت پیامد های ناگواری را متوجه معارف این ولایت خواهد ساخت.
به گفته مسوولان ریاست معارف بادغیس هم اکنون بیش از 36000 دختر در مکاتب مختلف این ولایت سرگرم تعلیم و تربیه بوده و تنها چهل و چهار باب مکتب دخترانه در قلعه نو مرکز این ولایت و ولسوالی های مختلف آن فعالیت دارند.
آنان می گویند در صورتیکه به این مشکلات توجه نشود هزاران تن از شاگردان اناث در مکاتب مختلف این ولایت از تعلیم و تربیه محروم خواهند شد.
مقامات محلی در ولایت بادغیس در حالی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی می کنند که قبل از آن شماری از ملا امامان در ولسوالی اوبه ولایت هرات اشتراک زنان در ادارات مختلف را حرام دانسته و از آنان خواسته بودند که از ایفای وظیفه در نهاد های مختلف دولتی و خصوصی اجتناب ورزند.
همچنان در ولایت غور یکی دیگر از ولایات حوزه غرب افغانستان مسوولان کمیسیون مستقل حقوق بشر ادعا دارند که بخاطرآنچه افزایش افراد مسلح غیر مسوول در بیشتر ولسوالی های آن ولایت عنوان می شود مکاتب دخترانه به روی دختران مسدود می باشد و هزاران متعلم دختر در این ولایت از فراگیری تعلیم و تربیه محروم می باشند.
شاه پور صابر، هرات