لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۰۹

راه لاجورد افغانستان را از طریق بحیره سیاه به اروپا وصل می کند


حکومت افغانستان میگوید که احیای راه لاجورد، میتواند بدیل مناسب برای تقویت ترانزیت و تجارت افغانستان باشد.

مقامات افغان میگویند که با احیای راه لاجورد روابط ترانزیتی وتجارتی این کشور ازطریق آسیای میانه وبحیره سیاه، با کشورهای اروپایی مستحکم میگردد.

مسوولان وزارت خارجه واتاق تجارت وصنایع افغانستان، روزسه شنبه دریک نشست مشترک درکابل گفتند که، راه لاجورد نیاز افغانستان را به بندر کراچی پاکستان وبندرعباس ایران کم خواهد ساخت.

وحیدالله ویس رئیس بخش همکاری های اقتصادی وزارت خارجه میگوید، در راه ترانزیتی وتجارتی لاجورد، برعلاوه افغانستان، کشورهای ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان وترکیه هم شامل است:

" ما حمایت سیاسی این چهار کشور را با خود داریم و خوشبختانه مسوده هم طرح شده و علاقمندی کشورها هم وجود دارد که آنها مسایل تخنیکی این پروژه را به جریان بیاندازند. بناً گفته می توانیم که ممکن به بسیار زودی موافقتنامه پنج جانبه ترانزیتی و ترانسپورتی راه لاجورد امضاء خواهد شد. "

قرارمعلومات وزارت خارجه، بحث های تخنیکی روی پروژه راه لاجورد آغازشده وانتظار میرود که تفاهمنامه اخیرآن میان پنج کشوردرماه دسمبر سال روان میلادی درشهر تلبیسی گرجستان به امضا برسد.

راه لاجورد، افغانستان را از طریق بنادر اقینه ولایت فاریاب و تورغندی ولایت هرات با کشورهای آسیانه میانه واروپا وصل خواهد ساخت.

درهمین حال مسوولان اتاق تجارت وصنایع افغانستان نیزازاین اقدام حکومت ستایش کرده میگویند که با احیای راه لاجورد، صادرات این کشوربه گونه مطمین وبا قیمت مناسب به کشورهای اروپایی انتقال خواهد یافت.

خان جان الکوزی معاون این اتاق گفت:

" این راه از لحاظ ترانزیتی برای ما راه حیاتی است، مگر اتاق تجارت و سکتور خصوصی از دولت خود جداً تقاضا دارد تا مشکلات ترانزیتی ما را که خصوصاً با همسایه هاست باید حل کنند و در روی کاغذ نماند. در سیزده سال گذشته ما بار ها به اسلام آباد رفتیم با آنکه اسلام آباد وعده کرد اما متاسفانه که عملی نشد. در اینجا دولت ما به فرامین و فیصله ها تنها متکی نباشد و باید به عمل متکی باشد. "

در حال حاضرافغانستان با کشورهای آسیای جنوبی، آسیای میانه وبرخی ازکشورهای اروپایی داد و ستد تجارتی دارد که اکثرا ازطریق بندر کراچی پاکستان صورت می گیرد.

پیش ازاین تاجران افغان شکایت کرده اند که اموال تجارتی شان دربنادرکشورهای همسایه ماه ها متوقف میشوند وازاین ناحیه خسارات هنگفت مالی را متحمل شده اند.

اما مقامات افغان اطمینان میدهند که با احیای راه لاجورد مشکلات موجود دربخش ترانزیت وتجارت حل خواهد شد.

ویدا بره کی

XS
SM
MD
LG