هند از ده ها سال به اینسو روابط نه چندان آسان با چین دارد و از روابط نظامی این کشور با همسایه اش پاکستان ناراحت است.
هند همچنان از ایجاد آنچه که "رشتهء مروارید" در اقیانوس هند خوانده می شود و چین در توسعهء بنادر پاکستان، سریلانکا، میانمار و بنگلادیش سرمایه گزاری می کند، نگرانی دارد.
اما به نوشتهء آژانس خبری رویترز، با آنکه بنگلادیش احتمالاً به تجهیزات نظامی چین وابسته باقی خواهد ماند، نریندرا مودی صدراعظم هند به سلسلهء تلاش ها به خاطر کاهش نفوذ چین در جنوب آسیا، در ماه آینده به تاریخ ششم و هفتم جون به "داکه" مسافرت نموده، با مقامات بنگلادیش روی مسایل سرحدی و تقسیم آب صحبت خواهد کرد.
نریندرا مودی در زمینهء انتقال بخش کوچک سرزمین به بنگلادیش، تصویب پارلمان هند را حاصل کرده است. این مساله به سال 1947 میلادی بر می گردد که هند بریتانوی تقسیم شد و حکومت های سابق هند با هراس از عکس العمل های داخلی مردم هند در تصویب آن ناکام شده بودند.
نریندرا مودی همچنان رهبر اپوزسیون منطقوی را قناعت داده است تا از مخالفت با تقسیم مساوی آب دریای اساسی که از هند به قلمرو بنگلادیش جریان دارد، دست بردارد.
آژانس خبری رویترز از قول یک مقامی که در مسافرت نریندردا مودی به بنگلادیش دخیل است، می نویسد که گفته است:
"برخی مسایل مورد منازعه مانند قرارداد منطقهء سرحدی وجود دارد که باید سال ها قبل حل می شد."
مهاجرت ده ها هزار تن از بنگلادیش به هند، از مدت ها به اینسو یک مسالهء حساس در هند بوده و حزب ملی گرای "هندو" نریندرا مودی از آن به حیث نکتهء کلیدی در کمپاین های انتخاباتی استفاده کرده است.
اما نریندرا مودی با به قدرت رسیدن در مورد مسالهء مهاجرت از بنگلادیش سکوت اختیار کرده است و بر تامین اهداف ستراتیژیک هند در بنگلادیش تاکید می کند.
سریکنت کونداپالی (Srikanth Kondapalli) یک متخصص مسایل چین در پوهنتون جواهر لعل نهرو در نیودهلی می گوید:
"چین به مثابهء بخشی از دیپلوماسی آسیای جنوبی اش روابط نزدیک با بنگلادیش برقرار کرده که باعث نگرانی درهند است."
سریکنت کونداپالی، با اشاره به "اردوی آزادیبخش چین" گفته است که نریندرا مودی با توسعهء روابط همسایگی با آن مبارزه می کند.