لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۵

پوهنیار: برنامه ملی برای مبارزه علیه کشت کوکنار راه اندازی شود


بعد از بیان نگرانی ها در مورد افزایش کشت کوکنار، سازمان ملل متحد می گوید که باید پروگرام ملی و مردمی بر علیه مواد مخدر به پیش برده شود.

محمد هاشم پوهنیار مسوول بخش مبارزه علیه مواد مخدر سازمان ملل متحد روز شنبه در کابل از کشور های منطقه و افغانها خواست تا در برابر این پدیده مبارزه جدی کنند:

"ما یک پروسه نزدیک را با اداره ملل متحد، دولت افغانستان و با وزارت مبارزه با مواد مخدر آغاز نموده ایم قسمی که شیرزاد صاحب گفتند، این پروسهء بسیج ملی در مقابل مواد مخدر است، چونکه بیشترین زیان مواد مخدر به مردم عام می رسد و ضرور است تا تمام انسان ها در مقابل آن ایستاده شوند."

آقای پوهنیار از جامعه بین المللی و کشورهای منطقه خواست که مبارزه علیه مواد مخدر را در اولویت کاری خود قرار دهند.

بر اساس گزارش ها در حال حاضر حدود سه میلیون تن در افغانستان به مواد مخدر مبتلا اند که بیشتر آنان را جوانان تشکیل می دهد.

افغانستان از لحاظ کشت کوکنار در جهان در سطح اول قرار دارد و سالانه شماری از جوانان به دلیل بیکاری و دیگر مشکلات به این پدیده رو می آورند.

در عین حال وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان می گوید که طی 12 سال گذشته تلاش شده است تا جلو کشت کوکنار گرفته شود اما در این زمینه کدام پیشرفت صورت نگرفته است.

هارون الرشید شیرزاد معاون این وزارت می گوید که تعداد معتادین در افغانستان سالانه رو به افزایش است:

"ما از چند سال بدین سو تجربه های زیادی را بکار برده ایم تا در محو کشت کوکنار همکاری کند، اما متاسفانه هم جامعه جهانی و هم تعداد از ادارات افغانستان در جلوگیری کشت کوکنار ناکام ماندند. به شکل دوام دار به سطح قریه ها و ولسوالی ها باید عوامل کشت کوکنار تشخیص می شد چونکه سال به سال تعداد معتادین مواد مخدر افزایش میابد، و شاید تا سالهای دیگر نیز بیشتر شود."

آقای شیرزاد می گوید که از درک قاچاق و تولید مواد مخدر و کشت کوکنار، افغانستان حدود 69 میلیارد دالر بدست می آورد که مقدار زیاد آن را قاچاقبران بین المللی و ده ها میلیون دیگر آنرا مخالفین مسلح بدست می آورند.

کارشناسان می گویند تولید مواد مخدر و کشت کوکنار در افغانستان باعث نا امنی، تقویت تروریزم و توانایی حلقه های مافیای در کشور شده است.

نگین جهان آرأ

XS
SM
MD
LG