لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۸ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۱

روزانه دو هزار پناهجوی افغان وارد جرمنی می شوند


حکومت جرمنی میگوید: تنها در ماه اکتوبر امسال، سی و یک هزار پناهجوی افغان وارد این کشور شده اند.

بر اساس این ارقام تازه که روز پنجشنبه ارائه شد، جرمنی در وضعیتی قرار گرفته که امسال یک میلیون پناهجو را بپذیرد.

به گفته حکومت جرمنی، در درجه اول شهروندان سوریه و سپس افغان ها به این کشور پناه آورده اند.

مقام های جرمنی می افزایند: ۷۵۸ هزار پناهجوی افغان، عراق و سوری، از ماه جنوری تا اکتوبر امسال وارد این کشور شده اند.

در ماه اکتوبر تقریباً همه روزه یک هزار افغان وارد جرمنی شده اند اما وزارت داخله این کشور می گوید: حالا تعداد افغان های پناهجو که قصد رسیدن به جرمنی را دارند، تا دو مرتبه افزایش یافته است.

به این ترتیب، بیشتر از هر زمان دیگر، روزانه حدود دو هزار شهروند افغانستان، به آرزوی پذیرش و یک زنده گی بهتر وارد جرمنی میشوند.

توماس دی مایزییر وزیر داخله جرمنی در نشستی که روز پنجشنبه با شرکت صدراعظم انگلا مرکل برگزار شده بود، گفت که پناهجویی افغان ها چیزی است که باعث نگرانی آنها شده بناءً میخواهند از چنین کاری جلوگیری کنند.

دی مایزییر اخیراً هم گفته بود که ورود شهروندان افغانستان به این تعداد، برای جرمنی غیر قابل پذیرش است و افغان های طبقه متوسط باید در کشور شان بمانند.

وی گفت:

" افغانستان در ماه اکتوبر و در مجموع در تمام سال، در میان کشور های منطقه از نظر پناهجویی در لست جای دوم را دارد. این غیر قابل پذیرش است. ما با حکومت افغانستان توافق کرده ایم و این کار را نمیخواهیم. افغان های طبقه متوسط که اکثر شان از کابل استند، به صورت فزاینده درخواست پناهنده گی می کنند. ما با حکومت افغانستان توافق کرده ایم که جوانان افغان و طبقه متوسط در کشور شان بمانند و آنجا را بازسازی کنند."

افغان ها با پذیرش خیلی از مشکلات از ایران خود را به ترکیه و از آنجا به یونان میرسانند.

مقصد بعدی آنها مقدونیه است و از آنجا صربیا و یا کرویشیا. این پناهجویان سپس تلاش میکنند تا وارد دو کشور عضو حوزه شنگن شوند، هنگری و یا هم سلوانیا.

از آنجا به بعد، جرمنی و اتریش دو کشوری اند که بیشتر پناهجویان افغان قصد رسیدن به آنجا ها را دارند.

در اروپای شرقی اکثریت پناهجویان با مشکلات زیادی، با آغاز زمستان روبرو شده اند.

یکی از آنها داود شهروند افغانستان است. او که در صربیا انتظار میکشد تا به کرویشیا برسد، خواهان رسیدن به کشور های غرب اروپا است.

وی میگوید:

" اگر آنها مرز ها را میبندند، برای همه مشکل خواهد شد. برای مردم افغانستان، عراق و سوریه، زیرا سردی هوا مشکل بزرگ ماست. ما با کودکان و زنان استیم و از اتحادیه اروپا میخواهیم که مرز هایش را نبندد زیرا ما در اینجا چی کنیم. هیچ کس نمیتواند دوباره به کشورش باز گردد."

این تنها داود نیست که در مرزهای اروپا انتظار می کشد بلکه هزاران تن دیگر در بیش از پنج کشور حوزه بالکان و شرق اروپا منتظر اند تا دروازه ها به روی شان باز شود.

اما جرمنی که حالا همه روزه میزبان دو هزار افغان تازه وارد است، می گوید که نمی تواند همه را بپذیرد و شماری را دوباره به کشور شان خواهد فرستاد.

گزارش - جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG