افغانستان
برخی از سرمایه گذاران سرمایه شان را از افغانستان خارج ساختند

اتحادیه صنعت کاران افغانستان میگوید که با خروج نیروهای خارجی از کشور برخی از سرمایه گذاران افغان هم سرمایه شان را از افغانستان خارج ساخته که این کار سبب افزایش بیکاری در کشور شده است.
معروف قادری رئیس این اتحادیه امروز به رادیو آزادی گفت که بیشتر جوانان افغان به دلیل همین بیکاری مجبور به ترک کشور شدند.
آقای قادری افزود که از کمک های خارجی در افغانستان هم به گونهء درست و بنیادی استفاده صورت نگرفته است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.
طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.
ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.
روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.
افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.
هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.
وزیرخارجه پاکستان ایجاد یک بلاک منطقه ای شامل این کشور ،افغانستان ، چین وبنگله دیش را مطرح کرد

اسحق دارد وزیرخارجه ومعاون صدراعظم پاکستان روز پنجشنبه گفت که این کشور می خواهد با افغانستان ، چین ، وبنگله دیش یک بلاک ایجاد کند.
آقای دار این اظهارات را بعد از درگیری اخیر کشورش با هند در گردهمایی با تاجران پاکستانی دربیجنگ ابراز داشت .
وی دراشاره به تنش های اخیر با افغانستان گفت که روابط میان دوکشور از چندین سال به این سو سرد بوده و وی درسفر به افغانستان با زمامداران حکومت طالبان گفتگو کرده است.
وزیرخارجه پاکستان درحالی خواستار ایجاد یک بلاک چند کشور منطقه به شمول افغانستان می شود که به علت اخراج صد ها هزار مهاجر افغان از پاکستان ، درگیری های سرحدی میان دوکشور ، مسدود ماندن عبورگاه ها واتهامات حمایت از تحریک طالبان پاکستانی روابط میان افغانستان زیرحاکمیت طالبان و پاکستان تیره تر شده است.
آتشسوزی دریکی از جنگلات کنر

روز پنجشنبه آتشسوزی در یکی از جنگلات کنر رخ داده است.
منابع از این ولایت به رادیو آزادی گفتند که این آتشسوزی در جنگلات کوهستانی دره ای دیوه گل ولسوالی چوکی رخ داده است.
تا اواخر دیروز این آتشسوزی که علت آن روشن نیست مهار نشده بود وبیم آن میرود که به مناطق دیگر نیز گسترش یابد.
درسال های گذشته نیز چنین آتشسوزی ها در جنگلات کنر ونورستان رخ داده وبا تلاش های مردم ومسئولان مهار شده است.
طالبان: چین در زمینههای مختلف با افغانستان وعده همکاری داده

وزارت خارجۀ طالبان میگوید که ژیاودونگ، رئیس ادارۀ همکاریهای توسعهای چین در دیدار با امیرخان متقی سرپرست این وزارت در بخش صحت، انرژی، زراعت و ظرفیت سازی با افغانستان تعهد همکاری کرده است.
ضیا احمد تکل رئیس اطلاعات و روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکه ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا) نوشت که در دیدار در بیجینگ در مورد پروژه های انکشافی چین در افغانستان و همکاری های دوجانبه بحث شد.
متقی چین را مهمترین شریک اقتصادی افغانستان خوانده و به بیجینگ اطمینان داده است که از قلمرو افغانستان علیه دیگر کشور ها استفاده نخواهد شد.
پیش از این سرپرست وزارت خارجۀ طالبان روز سه شنبه در نشست غیررسمی سه جانبه با وزیران خارجۀ پاکستان و چین در بیجینگ اشتراک کرده بود.
صندوق جمعیت ملل متحد: کاهش بودجه،۶.۳ میلیون نفر را در افغانستان از دسترسی به مراقبتهای صحی ضروری محروم می کند

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد میگوید که به دلیل کاهش بودجه، شش میلیون و سه صد هزار نفر عمدتاً زنان و دختران در افغانستان دسترسی به مراقبتهای صحی ضروری را از دست خواهند داد.
بخش افغانستان این نهاد در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا ، ۲۲ می) نوشت که صدها مرکز صحی در مناطق دورافتاده و کلینیک های سیار در افغانستان مجبور به تعطیلی هستند.
پیش از این ، سازمان جهانی صحت هشدار داده بود که ۸۰ درصد مرکزهای صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تا ماه جون سال جاری به دلیل کمبود بودجه در خطر بسته شدن هستند.
این سازمان گفته بود که تا ۴ مارچ امسال ۱۶۷ مرکز صحی به دلیل کمبود منابع مالی تعطیل شده اند.
وزیر دفاع امریکا خواستار بازنگری در خروج نظامیان از افغانستان شد

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، دستور بررسی دوبارهٔ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرده.
او در بیانیهای که سهشنبه منتشر شد، تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان را «ویرانگر و شرمآور» خواند و آن را عامل کشتهشدن ۱۳ سرباز آمریکایی و ۱۷۰ غیرنظامی در حمله انتحاری در دروازه «ابی گیت» میدان هوایی کابل دانست.
هگست به شان پارنل، مشاور ارشد خود، مأموریت داده است تا یک تیم ویژه برای بازبینی این تصمیم در وزارت دفاع تشکیل دهد.
تمامی نیروهای امریکایی پس از تقریبا بیست سال حضور در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.
وزیر خارجه امریکا: احتمال افزودن طالبان به فهرست «سازمانهای تروریستی» در دست بررسی است

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه در نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که حکومت این کشور بار دیگر در حال بررسی احتمال قرار دادن گروه طالبان در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» است.
این اظهارات در پاسخ به پرسشی از تیم برچت، نماینده جمهوریخواه ایالت تنسی مطرح شد که از روبیو پرسید آیا ایالات متحده طالبان را بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی طبقهبندی خواهد کرد؟ روبیو در پاسخ گفت: «فکر میکند این طبقهبندی اکنون بار دیگر تحت بررسی قرار دارد.»
طالبان هنوز به این اظهارات واکنشی نشان نداده اند.
طالبان در اگست ۲۰۲۱ با خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، بار دیگر قدرت را بهدست گرفتند. ایالات متحده تاکنون طالبان را در فهرست رسمی «سازمانهای تروریستی خارجی» قرار نداده.
طالبان به دنبال به رسمیت شناخته شدن بینالمللی هستند. اما افزایش سرکوب حقوق زنان، محدودیتهای اجتماعی، و روابط پیچیده این گروه با دیگر گروههای افراطی، از جمله نگرانیهای اصلی جامعه جهانی و بهویژه واشنگتن محسوب میشود.
نشست سه جانبه: دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به افغانستان «گسترش یابد»

وزارت خارجه پاکستان میگوید که در نشست سهجانبه وزیران خارجۀ پاکستان ، چین و طالبان توافق شد که دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به افغانستان گسترش یابد.
این وزارت در اعلامیه ای روز چهارشنبه (۳۱ثور) گفت که اسحاقدار معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان ، وانگیی وزیر خارجه چین و امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در نشست غیررسمی سه جانبه در بیجنگ اشتراک کردند.
در اعلامیۀ وزارت خارجۀ پاکستان آمده است که در نشست روز سه شنبه بر همکاریهای سهجانبه برای تامین امنیت منطقهای و تقویت اتصال اقتصادی تاکید شده است.
بر اساس اعلامیه ، در این نشست همچنان بر تعهد مشترک برای مبارزه با «هراسافگنی» و تقویت ثبات و توسعه پایدار در منطقه تاکید شده است.
از سوی دیگر وزارت خارجۀ طالبان امروز گفت که آقای متقی در این نشست روابط سیاسی و اقتصادی چین و پاکستان را با افغانستان مهم خواند و ابراز امیدواری کرده که در آینده در این بخش ها پیشرفت صورت گیرد.
سرپرست وزارت خارجۀ طالبان پیش از اشتراک در نشست سه جانبه ، دیدار دوجانبه با وزیر خارجۀ چین داشت.
این وزارت گفته که در دیدار میان امیرخان متقی و وانگیی در مورد مناسبات دوجانبه و همکاری اقتصادی صحبت شده است.
هفت کارگر در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در سمنگان جان باختند

یک مقام محلی طالبان در ولایت سمنگان می گوید که در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در این ولایت هفت تن کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
حشمت الله رحمانی سخنگوی والی طالبان در سمنگان در شبکۀ ایکس امروز چهارشنبه (۳۱ثور) نوشت که این رویداد شب گذشته در این معدن در روستای "گوله" ولسوالی درۀ صوف پایین رخداد.
او افزوده که اجساد قربانیان از تونل معدن بیرون کشیده شده و به خانواده هایشان تسلیم داده شده است.
رحمانی در بارۀ علت رویداد چیزی نگفته.
رویداد های مشابه در گذشته نیز در معادن زغال سنگ در سمنگان از کارگران قربانی گرفته بود.
کارشناسان می گویند که چنین رویداد ها معمولاً به دلیل تجمع گاز متان و استخراج غیرمعیاری معادن رخ میدهد.
یک ادارۀ ملل متحد میگوید که افغانستان آمادۀ پذیرش برگشت کنندگان نیست

کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) میگوید که در سال جاری ۷۸۰ هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه برگشت کردند که از این میان بیش از ۳۵۰ هزار تن آنان از این کشورها اخراج شده اند.
این ادارۀ ملل متحد روز سهشنبه، ۳۰ ثور در صفحۀ ایکس خود نوشته است است که این مهاجرین به کشوری برگشت میکنند که به دلیل نیازمندی بیش از نیم جمعیتاش به کمکهای بشردوستانه، آمادۀ پذیرش آنان نیست.
یو ان اچ سی آر با نگرانی از کاهش بودجه برای ارائۀ کمکهای بشردوستانه در افغانستان گفته که در حال حاضر آنان تنها ضروریترین کمکهای بشردوستانه را به برگشت کنندگان ارائه میکنند و این کمکها کوتاهمدت هستند.
به گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، از ماه سپتمبر ۲۰۲۳ به این سو بیش از ۳ میلیون افغان از کشورهای همسایه به افغانستان برگشت کرده اند.
این اداره از جامعۀ بینالمللی خواسته که برای بهبود وضعیت افغانستان به این کشور کمک سیاسی و مالی کنند.