لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۰

نقش تکنالوژی معلوماتی در انکشاف اقتصاد و تجارت


وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان می‌گوید که از طریق تکنالوژی و سرمایه گذاری آنلاین می‌شود که بازارهای منطقه را رونق بخشید.

عبدالرزاق وحیدی روز شنبه طی مراسمی مسئولان دوازه شرکت مبتکر را که از برنامه "ابتکار" وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی فارغ شدند، تقدیر کرد.

آقای وحیدی گفت که تلاش ها و ابتکارات جوانان در بخش تکنالوژی می‌تواند به افغانستان نام بسیار خوب کمایی کند.

وی گفت:

"ابتکار یک برنامه سراتاسر و همه شمول است و باید در تمام کشور توسعه پیدا بکند تا از این طریق بتوانیم بازارهای محلی کشور را نیز در تحرک بیاوریم."

آقای وحیدی گفت که فعالیت‌ها و ابتکارات شرکت‌ها در بخش تکنالوژی کمک می‌کند تا ادارات حکومتی الکترونیکی و دیجیتلی شوند.

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان می‌گوید، هر چند در حال حاضر این تلاش ممکن همراه با فراز و نشیب‌ها باشد اما با آوردن انترنت با کیفیت می‌توان حالات را تغییر داد.

این در حالیست که یک تعداد جوانان که در بخش تکنالوژی کار می‌کنند شکایت دارند که سرعت انترنت فعلی ضعیف است، برق کافی موجود نیست و مطالعات در بخش تکنالوژی نیز بسیار محدود است.

جوانان در بخش تکنالوژی می‌تواند به افغانستان نام بسیار خوب کمایی کند
جوانان در بخش تکنالوژی می‌تواند به افغانستان نام بسیار خوب کمایی کند

وزارت مخابرات افغانستان دو سال قبل برنامه ابتکار در بخش تکنالوژی را در این کشور آغاز کرد که تا کنون بیست شرکت از این طریق تشویق شده‌اند.

این شرکت‌ها که خدمات الکترونیکی و آنلاین را عرضه می‌کنند هر چند از فعالیت‌های ابتکاری شان خرسند به نظر می‌رسند اما می‌گویند که هنوزهم دسترسی بسیاری از مردم به خدمات شان محدود است.

احمد شاهی رئیس شرکت که طرح عملی شدن سیستم بایومتریک را در مکاتب ارائه کرده در رابطه به این طرح می‌گوید:

"هنگامی که یک شاگرد داخل مکتب می‌شود انگشت خود را می‌گذارد مستقیم به والدین شان پیام می‌رسد که فرزند تا به مکتب آمده است و پس از این که از مکتب خارج می‌شود باز هم پیام می‌رسد. و روزی که غیرحاضر می‌شود در آن صورت هم به والدین شان پیام می‌رسد که فرزند تان به مکتب نرفته است."

در عین حال ننگیالی ستومان یک افغان مبتکر دیگر می‌ گوید که با استفاده از طرح اش می‌توان فعالیت‌های خیاطان کشور را با هم وصل و هماهنگ کرد .

وی گفت:

" این سیستم را که ما ساختیم به خیاط‌ها است که معلومات و فعالیت‌های روزمره شانرا ذخیره بکنیم خوبی دیگر آن اینست که در این سیستم می‌توانند آنلاین فرمایش بگیرند و در ضمن معلومات تا زمانی زیاد می‎تواند ذخیره شود."

عمر منصور انصاری رئیس بخش تکنالوژی معلوماتی یا تک نیشن افغانستان می‌گوید که بسیاری ازجوانانی که با تکنالوژی معلوماتی بلدیت دارند علاقمند کارهای مشابه اند اما شرایط لازم برای آنان فراهم نیست.

آقای انصاری می‌گوید که تلاش می‌کنند تا از راه‌های قانونی برای فعالیت افراد مبتکر جواز داده شود تا از این طریق زمینه کاریابی برای افراد مساعد گردد.

XS
SM
MD
LG