اندین اکسپرس
روزنامه اندین اکسپرس در شمارۀ اخیرش به بیانات رئیس جمهور افغانستان در جریان ششمین جلسه قلب آسیا اشاره کرده و مینویسد، ماندگار ترین تصویر این جلسه که در آن نمایندهگان حدود ۴۲ کشور جهان شرکت داشتند، خشم رئیس جمهور افغانستان بر پاکستان بود که بطور آشکار از آنکشور به سبب حمایت از تروریستان شدیداً انتقاد کرد که در داخل افغانستان فعالیت دارند.
به نوشته اندین اکسپرس، امروز خشم رئیس جمهور افغانستان قابل درک است.
غنی دوره ریاست جمهوری اش را با یک سرمایه گذاری قابل ملاحظۀ سیاسی آغاز نموده و از پاکستان خواهان میانجیگری در موضوع صلح با طالبان شد.
پاسخ پاکستان به این تقاضا، تشویق طالبان به حملات تهاجمی وسیع برای سقوط دادن حکومت منتخب در افغانستان به مجرد خروج نیروهای امریکایی از این کشور بود.
به نوشته اندین اکسپرس، رئیس جمهور غنی از ملا رحمت الله کاکازاده یک رهبر کلیدی طالبان نقل کرد که گفته است، اگر طالبان در پاکستان پناهگاه نداشته باشند یک ماه هم دوام نخواهند کرد.
اندین اکسپرس همچنان نوشته است، تراژیدی افغانستان از سال ۱۹۷۹ به اینطرف حدود یک میلیون افغان را به کام مرگ برده، پنج میلیون تن را به مهاجرت به پاکستان و ایران واداشته است و دو سه میلیون تن دیگر را در داخل اینکشور بیجا ساخته است.
روزنامه در ادامه مینویسد جامعه جهانی امروز هم سالانه ده تا دوازده میلیارد دالر در افغانستان به مصرف میرساند.
یگانه راه که اینکشور میتواند به پای خود بایستد اینست که اتصال تجارتی افغانستان با بزرگترین بازارهای آسیا و هند صورت گیرد ولی پاکستان مخالف چنین اتصال هند با افغانستان بودهاست.
به نوشته روزنامه هند، پاکستان را نادیده گرفته توافق احداث بندر چابهار را امضا کرد که این مسئله میتواند به افغانستان کمک کند به یک کشور از لحاظ اقتصادی خودکفا مبدل گردد.
اوماها
روزنامه اوماها چاپ ایالت نبراسکای امریکا نیز در شمارۀ اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان جنگ فراموش شده، نوبت ترمپ است که با جنگ افغانستان معامله کند.
به نوشته مقاله، افغانستان تا حدی از نظر امریکایی ها افتادهاست که شماری حتی شاید فراموش کردهاند که جنگ افغانستان یک جنگ فراموش شده عنوان شدهاست.
این جنگ همچنان طولانی ترین جنگ امریکا بودهاست.
حال که این جنگ وارد شانزدهمین سالش میشود نشانه از ختم دیده نمیشود و بعد از دورۀ کاری دو رئیس جمهور این جنگ بزودی مسئولیت دونالد ترمپ خواهد بود.
به نوشته روزنامه اوماها در جریان کمپاین های انتخابات ریاست جمهوری امریکا نه دونالد ترمپ و نه هم رقیب دموکرات اش هیلری کلنتن ستراتیژی جدید را در مورد ختم بن بست در جبهه جنگ افغانستان ارائه کردند، آنها حتی از این کشور نام نگرفتند.
ولی با آنهم به نوشته روزنامه، جنگی که در پاسخ به حملات تروریستی یازدهم سپتمبر آغاز شده بود، امروز حدود ده هزار سرباز امریکایی را در افغانستان نگهداشته است تا اردو و پولیس افغان را آموزش و مشوره دهند، به امید اینکه افغانها خود قادر به مقابله با طالبان گردند یا از آن هم بهتر، مذاکرات صلح به این شورشها نقطه پایان بگذارد.