بزنس تایمز
بزنس تایمز نشریه آنلاین بریتانیایی در شماره روز شنبه خود در باره رفع تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان، تبصره کرده مینویسد، نام گلبدین حکمتیار در آن فهرست تحریمهای سازمان ملل متحد شامل بود که نامهای رهبران گروه تندرو دولت اسلامی یا داعش و القاعده در آن درج اند.
این تحریمها در اجلاس روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد، رفع گردید.
شورای عالی صلح افغانستان از اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال کرده گفت، این اقدام دیگر گروههای مخالف دولت افغانستان را به صلح ترغیب میکند.
نشریه بزنس تایمز مینویسد، گلبدین حکمتیار از جمله رهبران گروههای مسلح بدنام مخالف حکومت افعانستان به شمار میرود که در سالهای ۱۹۹۰ میلادی به مدت کوتاه به حیث صدراعظم کار میکرد.
حدف نام گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان از فهرست تحریمها به این معنی است که منبعد داراییهای او از سوی سازمان ملل متحد منجمد نشده و بر مسافرت وی، قیودات وضع نمیگردد.
نشریه بزنس تایمز در ادامه مینویسد، شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۳ میلادی، نام گلبدین حکمتیار را به حیث رهبر حزب اسلامی افغانستان شامل فهرست تحریمها نمود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در اعلامیه در این مورد گفته که هر چند، محل بود و باش گلبدین حکمتیار معلوم نیست، ولی گمان میرود که او از ماه جنوری سال ۲۰۱۱ میلادی به اینسو در مناطق سرحدی بین افغانستان - پاکستانبه سر میبرد.
موافقتنامه صلح بین حکومت و حزب اسلامی افغانستان در جریان سالجاری هجری شمسی امضا شد و برای تطبیق مواد این موافقتنامه کمیته موظف گردید، که محمد امین کریم در آن از حزب اسلامی نمایندگی میکند.
امین کریم هفته گذشته در مصاحبه با رادیو آزادی گفت، اگر تحریمهای شورای امنیت بر آقای حکمتیار رفع نشوند، باز هم او در چند هفته آینده به کابل خواهد آمد.
اما به گفته نشریه، به آمدن گلبدین حکمتیار به کابل عدۀ از فعالان مدنی و مردم عام انتقادهای دارند و قبل از این مظاهراتی را هم به راه انداخته اند.
واشنگتن فری بیکن
نشریه آنلاین امریکایی واشنگتن فری بیکن به نقل از اظهارات رئیس سابق اداره استخبارات مرکزی امریکا یا (سی آیای) مینویسد، این مسئولیت اخلاقی ماست که برای ترجمانهای عراقی و افغان سهولتهای را آماده سازیم تا آنها به امریکا بیایند.
دیود پترائوس جنرال متقاعد امریکا اینمطلب را روز جمعه بیان کرد. او گفت، به ترجمانان محلی که با نیروهای امریکایی خارج از امریکا همکاری کردهاند، باید این فرصت داده شود که به ایالات متحده بیایند.
جنرال پترائوس رئیس اسبق اداره استخبارات مرکزی امریکا گفت، همکاری با این ترجمانها برای آینده ما اهمیت دارد.
اما بعد از اینکه رئیس جمهور دونالد ترمپ حکمی را در رابطه بهمهاجرت امضا کرد، در مورد برنامه صدور ویزه مهاجرت برای ترجمانها نگرانیهای بالا گرفتهاست.
بر اساس این برنامه به ترجمانهای که با نیروهای نظامی امریکا در عراق و افغانستان همکاری کردهاند، ویزه صادر میگردد.
طبق حکم رئیس جمهور ترمپ بر ورود مهاجران هفت کشور عمدتاً مسلمان، عراق، سوریه، سودان، ایران، سومالی، لیبیا و یمن برای ۹۰ روز تحریم وضع شدهاست.
اما وزارت امنیت داخلی امریکا روز سه شنبه گفت، ترجمانهای که ویزهها خاص مهاجرت دارند، از این امر مستثنی میباشند.