لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۵

"روبت های خبر نویس" هم ساخته شدند


برای نخستین باز یک خبر توسط روبت یا آدمک ماشینی نوشته شد. رسانه های چین می نویسند، یک روبت یا آدمک ماشینی که زیاونان(Xiao Nan) نام دارد نخستین خبر کمپوتری 300 کلمه ای را در مورد بیروبار در یک فیستیوال بهاری نوشت.

تیم تحقیقاتی مسوول ساختن این نوع روبت ها می گویند، این خبر که در جریان صرف یک ثانیه نوشته شده بود، در روزنامهء ساودرن متروپولیس چین نشر شده است.

دانشمندان می گویند این روبت می تواند خیلی سریع تر نسبت به خبرنگاران گزارش های کوتاه را نیز تهیه کند، ولی این مسئله به معنی آن نیست که جای خبرنگاران را خواهد گرفت.

آنچنان که از معرفی ترجمان گوگل(گوگل ترانسلیتر) سالها می گذرد ولی نتوانسته است جای ترجمان ها را بگیرد و می تواند صرف برای حل مشکلات ابتدایی موثر باشد، زیاونان(Xiao Nan) روبت یا آدمک ماشینی هم شاید بتواند برخی کارهای ساده را در عرصه خبرنگاری انجام دهد، ولی نمی تواند جای خبرنگاران را بگیرد.

تیمی که این روبت یا آدمک ماشینی را ساخته است می گوید، این روبت تا هنوز نمی تواند با کسی مصاحبه را انجام دهد، چون توانایی طرح سوالات پیهم را ندارد. ولی یاونان(Xiao Nan) این روبت یا آدمک ماشینی زمانیکه گزارش می نویسد، قدرت تحلیل و ارزیابی خوب را دارد.

*******

دانشمندان یک پروگرام کمپوتری یا نرم افزاری را ساخته اند که به خانم های حامله دریافتن چوکی در وسایط ترانسپورتی عمومی کمک می کند.

براساس گزارش روزنامهء اندپندنت این آپ(APP) جدید که بیبی آنبورد(Baby on Board) نام دارد توسط دانشمندان شرکت(10x) ساخته شده است.

شیوهء کار آپ(APP) بیبی آنبورد(Baby on Board) طوریست که به مجرد داخل شدن خانم های حامله به وسایط ترانسپورتی عمومی مانند سرویس های شهری، مترو و ریل به همهء راکبین آن پیام می فرستد که یک خانم حامله به جایی نشستن نیاز دارد.

این آپ جدید مشکلات خودش را هم دارد. اول اینکه صرف با آیفون کار می کند. دوم، صرف به کسانی پیام فرستاده می تواند که این آپ را در تلیفون هایشان انستال کرده باشند. سوم اینکه باید بلوتوت تلیفون گیرندهء آن روشن باشد که در اکثر موارد بلوتوت خاموش است. جالب تر از همه آپ(APP) بیبی آنبورد(Baby on Board) این مشکل را هم حل نتوانسته است که برخی ها پیام هایشان را روزانه یکبار و یا هرچند روز یکبار می بینند و صدای تلیفون هایشان هم همیشه خاموش است.

*******

در حال حاضر حدود چهل در صد باشنده گان کرهء زمین به انترنت دسترسی داشته، از آن استفاده می کنند. در حالیکه در سال 1995 میلادی صرف یک درصد نفوس جهان به شبکهء جهانی انترنت دسترسی داشتند.

بیشترین استفاده کننده گان شبکهء جهانی انترنت در قارهء آسیا اند، چون بیشترین بخش نفوس جهان در آن زنده گی می کنند. امریکا و اروپا به ترتیب در ردیف بعدی قرار دارند.

در امریکا 88.5 درصد مردم از انترنت استفاده می کنند.

در افغانستان حدود دو ملیون و 279 هزار تن که 6.8 در صد نفوس این کشور را تشکیل می دهد به شبکهء جهانی انترنت دسترسی دارند.

در چین در پایان سال 2016 میلادی تعداد استفاده کننده گان انترنت به 731 ملیون تن می رسید و به ترتیب بیش از نصف نفوس چین به شبکهء انترنت دسترسی دارند. شبکهء انترنت به دور ترین قریه های چین رسیده است. با آنکه در چین که دومین بزرگترین اقتصاد جهان است، انترنت زیاد توسعه یافته است، اما با کشورهای امریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی قابل مقایسه نیست.

در چین چهار ملیون و 820 هزار ویب سایت فعال است و اکثریت چینایی ها یعنی 659 ملیون تن از شبکهء انترنت توسط تلیفون های موباییل شان استفاده می کنند.

XS
SM
MD
LG