حکومت کوسوو میخواهد تندروی اسلامی را در سیستم زندانهای این کشور ریشه کن سازد.
در حال حاضر بر اساس قانون جدیدی که ارتباط با تروریزم را به جزایی ۵ تا ۱۵ سال زندان محکوم میکند، دهها شهروند این کشور که از شرق میانه برگشتهاند و همچنان اشخاصی که در داخل این کشور برای جلب و جذب افراد میکردند، زندانی شدهاند.
به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، تعدادی افرادی که دوباره به کوسوو برگشتهاند یا زندانی شدهاند و یا هم تحقیقات از آنها جریان دارد.
دوهوراتا اوکسا (Dhurata Hoxha) وزیر عدلیه کوسوو اخیراً گفتهاست:
"نه تنها افرادای که به خاطر تروریزم محکوم شده اند به تندروی رو آوردهاند، بلکه در بین افرادی که به دلیل سایر جرایم محکوم شدهاند و مدت حبس شان را در زندان سپری میکنند نیز گرایش به تندرویی مشاهده میشود."
حدود ۳۰۰ شهروند کوسوو به سوریه عراق سفر کردهاند، تا در کنار شورشیان داعش بجنگند.
مقامات کوسوو میگویند، آنها افزایش تندرویی را در زندانها بعد از بازدید ملاهای تندرو از محابس و تبادله ادبیات تندروانه در بین زندانیان، ردیابی کردهاند.
فاطمیرالجازی (Fatmir Iljazi) معاون مفتی اعظم کووسوا در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"ما کتابهای را یافته ایم که از عربی ترجمه شده، مولف و چاپخانه آنها معلوم نیست. تعدادی زیاد همچو کتب از کتابخانههای زندانها بیرون شدهاست."
به گفته فاطمیرالجازی اکثر این کتابها برای سیستم زندانها مساعد نبودند، به جای آنها کتابهای داده شدهاست که اسلام سنتی را تعریف میکنند.
کتابهای که از ۶۰۰ سال به اینسو در کوسوو موجود اند.
حکومت کوسوو در سال گذشته شبکه پنج سازمان شیعه را مسدود ساخت که توسط یک ملای ایرانی به نام حسن آذری بیژندی اداره میشد.
بعد هم حسن آذری بیژندی به جرم پول شویی و تمویل تروریزم محکوم شد.
چهارده نهاد خیریه که توسط کشورهای شرق میانه به شمول ایران، عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج تمویل میشدند نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی مسدود شدند. اما برخی کارشناسان به این عقیدهاند که علی الرغم تلاشهای مقامات کوسوو برای تغییر فضای زندانها، تغییرات در سطح جامعه، چیزیست که واقعاً به آن نیاز است.