کمیته دختران آبباز در افغانستان تلاش دارد یکی از آببازانش در مسابقات اولمپیک سال ۲۰۲۰ در توکیو شرکت کند.
تنها ۳۰ حوض آببازی در افغانستان وجود دارد که فقط یکی آن به روی دختران باز است، ولی این حوض با تهدید مکرر تندروان مواجهاست.
با آنهم شماری اندک از دختران افغان جرات میکنند در آن شنا نموده و امیدوار رسیدن به بازیهای المپیک در توکیو در سال ۲۰۲۰ باشند.
قصه هیلینه صبوری ترینر ۲۵ ساله کمیته تازه تاسیس آببازی دختران افغانستان نشانه از امید برای مبارزه از راه آببازی دختران در کشوری محافظه کار و سنتی، محاط به خشکه و جنگ زده است که در کل مخالف شرکت دختران در ورزش است.
صبوری زن جوانی است که نخست با یک خواهر خوانده اش به حوض رفته و شنا را امتحان کرده بود و سپس خودش ویدیوهای را از انترنت داونلود نموده و به کمک رهنماییهای انترنتی در حوضی در کابل تمرین میکرد.
صبوری که محصل اقتصاد است میگوید، نخست خیلی میترسید که غرق نشود و در همان وقت فکر کرد که باید مربی شود زیرا دختران نمیدانند چگونه باید آببازی کنند.
ولی گفته میشود تنها غرق شدن یگانه مشکل خانم صبوری نیست. بعد از آنکه تندروان به مسئولین حوضیکه هیلینه و تیم اش در آن شنا میکردند هشدار دادند که به او اجازه آببازی را ندهد، به هیلینه توصیه شد که از حوض دوری کند.
هیلینه میگوید، با انواع از تهدید مواجه اند ولی به نظرش حال وضع امنیتی بهتر است و مانند گذشته نمیترسد.
به گفته وی میداند که تابویی را شکسته است و با آغاز فعالیت تیم اش خطر بزرگ را در کمر بستهاست.
این خطرات شامل افزایش شورشهای طالبان است.
از سال ۲۰۱۶ به اینطرف هیچ نقطه افغانستان محفوظ از تهدید حملات طالبان نبودهاست، در حالیکه شرق و شمالشرق این کشور آهسته آهسته تحت تهدید داعش قرار میگیرند.
ولی جامعه مردسالار افغانستان و اجتماع بیحد سنتی و محافظه کار، جای که اکثریت معتقدند که زنان باید در خانهها پنهان بمانند خطری دیگریست برای هیلینه و تیم اش.
هیلینه صبوری و اعضای تیماش با لباسهای پوشیده آبازی میکنند. این تیم با یک کمپنی برازیلی در تماس است که برای آن لباسهای آببازی مناسب و مطابق با فرهنگ افغانی را دیزاین کند. آببازان این تیم قبلاً در وقت آببازی لباسهای کاملا سیاه با آستین و پاچههای طویل میپوشیدند و برای پنهان کردن موهایشان کلاه مخصوص بر سر میکردند.
سید احسان طاهری رئیس فدراسیون آببازی افغانستان میگوید مانع عمده برای آببازان افغان، امنیت است.
طاهری از شجاعت هیلینه صبوری قدردانی نموده و او را در ماه فبروری امسال به حیث رئیس کمیته آببازان زن در افغانستان تعین کرد.
طاهری میگوید:
"هدف ما این است در سال ۲۰۲۰ با یک تیم متشکل از حد اقل دو مرد و یک زن به بازیهای اولمپیک توکیو برویم و همان زن اولین زن آبباز در تاریخ افغانستان خواهد بود که در بازیهای المپیک شرکت خواهد داشت."
طاهری همچنان امیدوار است آببازان جوانش را در مسابقات قهرمانی آسیای میانه که در پایان ماه اپریل در ترکمنستان دایر میشود هم بفرستد.
او میگوید با همکاری و حمایت میتوانند شایسته لقب قهرمانان منطقه گردند.