لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۳

لیوال: پروسه نظارت از تخطی رسانه‎ها برخی نارسایی دارد


وزارت سرحدات، اقوام و قبایل می‎گوید، کمیسیون نظارت از تخطی رسانه‎ها ناتوان بوده و نمی‎تواند جلو برخی خود سری‎های رسانه‎ها را بگیرد.

این وزارت به این نظر است که کمیسیون نظارت از تخطی رسانه‎ها نتوانسته که قانون رسانه‎ها را بالای تمامی رسانه‎ها تطبیق کند.

عبدالغفور لیوال معین این وزارت این سخنان را روز سه شنبه در سیمینار تحت نام سیر تاریخی مطبوعات در افغانستان از قرن ۱۹ تا ۲۱ بیان کرد.

لیوال گفت که برخی رسانه‎ها از سوی افراد مافیای تمویل شده و حاضر نیستند قانون رسانه‎ها را مراعات کنند.

وی گفت که نمونه‎های موجود است که برخی رسانه‎ها در برابر اعتراضات کمیسیون نظارت از تخطی رسانه‎ها، بی پروایی می‎کنند.

عبدالغفور ليوال
عبدالغفور ليوال

او افزود:

"چیز را که ما پروسه نظارت از تخطی رسانه‎ها می‎گوییم بدبختانه برخی نارسایی دارد، نمونه‎های را نیز داریم که فراتر از قانون عمل می‎کنند و این کمیسیون آن را جدی نمی‎گیرد، این کمیسیون برای برخی رسانه‎ها که تخطی می‎کنند مکتوب می‎فرستد اما این مکتوب‎ها از سوی رسانه‎ها باطل می‎شوند."

آقای لیوال تاکید می‎کند که حکومت باید این کمیسیون را تقویه کند تا مطابق قانون جلو تخطی رسانه‎ها را بگیرد.

عبدالحمید مبارز رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان که درهمین نشست شرکت کرده بود در زمینه سیر تاریخی مطبوعات صحبت کرده گفت که برای نخستین بار در زمان حاکمیت امیر شیر علی خان در سال ۱۸۷۳ یک رسانه چاپی بنام شمس النهار چاپ شد.

به گفته وی، بدنبال آن نشریه سراج الاخبار بود که مطابق خواست زمان مطالب به نشر می‎رساند.

مبارز همچنان گفت که به تعقیب آن اتفاق اسلام، ارشاد النسوان، آزادی شرق، حقیقت، انیس، حبیب الاسلام، نشریه کابل، عرفان، هیواد، کابل تایمز و رسانه‎های دیگر بود که مطالب سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را نشر می‎کردند.

از سوی هم کمسیون نظارت از تخطی رسانه‎ها می‎گوید که همواره عاملین تخطی رسانه ای را به ارگان‎های عدلی و قضایی معرفی کرده اند.

وحید غروال یک عضو این کمیسیون به رادیو آزادی گفت:

"کسانیکه عضویت این کمیسیون را دارند، هیچ وقت تحت تاثیر کدام رسانه یا ارگان قرار نمی‎گیرند و شماری از رسانه‎های که تخطی کرده به ارگان‎های عدلی و قضایی معرفی شده‎اند و کمیسیون در هر حالت به کار اش ادامه داده است."

وزارت اطلاعات و فرهنگ می‎گوید که تلاش‎ها جریان دارد که این کمسیون بیشتر قوی شود و در کار هایش مستقلانه عمل کند.

این وزارت می‎گوید اکنون ۱۲۰۱ رسانه در افغانستان فعال است که ۶۸۶ آن جواز قانونی فعالیت ندارند.

فاضل سنچارکی معین این وزارت گفت که تدابیر اتخاذ شده تا جلو فعالیت غیر قانونی این رسانه‎ها گرفته شود و همچنان مطابق اصول آزادی بیان قانون رسانه ها بالای همه یکسان تطبیق شود.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG