لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۸ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۱

واکنش‌ها علیه دستور اخیر غنی روی پیشبرد روند مبارزه با فساد اداری


دستور رئیس جمهور مبنی بر پیشبرد روند مبارزه با فساد اداری در کشور از سوی معاونیت لوی سارنوالی، واکنش‎های متفاوت ادارات مبارزه با فساد اداری در افغانستان را برانگیخته‎است.

برخی از آنان این تصمیم را به ضرر روند مبارزه با فساد اداری دانسته اما شماری دیگر این ادارات می‎گویند این فیصله نمی‎تواند روند مبارزه با فساد را آسیب برساند.

اداره عالی نظارت بر تطبیق استراتیژی مبارزه با فساد اداری در افغانستان با اشاره به دستور جدید رئیس جمهور می‎گوید این فیصله می‎تواند تصمیم گیری‎ها در مورد برخی مفسدین بزرگ را آسیب برساند.

سید حسین فخری رئیس اداره عالی نظارت بر تطبیق استراتیژی مبارزه با فساد اداری روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت این تصمم نشان دهنده نوعی گرایش برای تحت تاثیر در آوردن ادارات مبارزه با فساد است.

سید حسین فخری
سید حسین فخری

او افزود:

"تصمیم گیری‎ها را در مورد بعضی از مفسدین بزرگ که به جناح‎های سیاسی تعلق داشته باشند، تا حدی آسیب می‎رساند و در ضمن بیطرفی این نهادها راهم خدشه دار می‎سازد، تلاش ما این بوده اداره عالی مبارزه با فساد یک نهاد مستقل شود."

رئیس جمهور اشرف غنی به روز چهارشنبه در نشست شورای عالی حاکمیت قانون و مبارزه علیه فساد اداری دستور داد تا معاونیت مبارزه با فساد اداری در لوی سارنوالی ایجاد و تمامی امور در این بخش را دنبال کند.

آقای غنی گفته‎است که ادارات موازی کار ادارات اصلی را انجام داده نمی‎توانند و باید از بین برده شوند.

نهُ ماه پیش از این دیده بان شفافیت افغانستان از حکومت این کشور خواست تا نهادهای موازی در بخش مبارزه با فساد اداری را از بین ببرد.

به اساس گزارش این نهاد، هفده اداره در این بخش کار می‎کنند؛ اما به گفته دیده بان شفافیت مستقل نبوده و مداخله‎های سیاسی در کارشان سبب شده تا بعضی دوسیه‎های بزرگ فساد پوشیده بمانند.

از سوی هم خان زمان امرخیل رئیس شبکه افغانی مبارزه با فساد اداری در صحبت با رادیو آزادی گفت با آنکه پیش از این نهادهای مبارزه با فساد مستقل بوده‎اند موثریت چندانی نداشته‎اند.

امرخیل: موثریت مبارزه با فساد به اراده قوی و سیستم مشخص نیاز دارد.
امرخیل: موثریت مبارزه با فساد به اراده قوی و سیستم مشخص نیاز دارد.

آقای امرخیل گفت مبارزه با فساد از سوی هر نهاد که پیش برده شود نیاز به ایجاد سیستم و اراده قوی دارد.

او افزود:

"اگر این نهادها تحت نظارت یا معاونیت لوی سارنوالی بیایند و بازهم طوری عمل کنند که در زمان مستقل بودن ادارات شان می‎کردند موثریت آن ضعیف خواهد بود، فکر می‎کنم موثریت مبارزه با فساد به اراده قوی و سیستم مشخص نیاز دارد."

حکومت افغانستان حدود یک و نیم سال قبل مرکز مبارزه با جرایم بزرگ فساد اداری را زیر نظر لوی سارنوالی به هدف کاهش فساد در کشور ایجاد کرد و با تلاش هایش توانست در گزارش سازمان شفافیت بین المللی از جایگاه سومین کشور فاسد جهان به درجه هشتم قرار گیرد.

ریشه کن ساختن فساد اداری از مهمترین تعهدات حکومت وحدت ملی در برابر جامعه جهانی بخاطر ادامه کمک‎ها با افغانستان بوده اما فساد هنوز نیز یک چالش عمده درین کشور خوانده می‎شود.

سحر لیوال

XS
SM
MD
LG