لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۶

خبر ها

رئیس جمهور غنی به کندهار سفر کرد

رئیس جمهور افغانستان در بازدید از ولایت کندهار در باره امنیت این ولایت با مقامات و نظامیان قول اردوی ۲۰۵ اتل گفت‌وگو کرد.

رئیس جمهور محمد اشرف غنی صبح امروز وارد کندهار شد.

نجیب‌الله آزاد سخنگوی معاون سخنگوی رئیس جمهور به رادیو آزادی گفت که شماری از اعضای کابینه رئیس جمهور را در این بازدید همراهی می‌کنند.

رئیس جمهور در حالی از کندهار بازدید می‌کند که تهدید‌های امنیتی در این اواخر در این ولایت افزایش یافته‌اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رینا امیری از نقش فعال و موثر ریچارد بنیت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان قدر دانی کرد

 رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان.
رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان.

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به خاطر قطعنامه که با اتفاق آرا در مورد افغانستان تصویب شد، قدردانی کرد.

خانم امیری دیروز در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشت که از ریچارد بینت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، به خاطر تلاش های پیگیرش برای کمک به همه افغان ها، به ویژه زنان، دختران، و سایر اعضای جامعه برای حمایت از حقوق شان سپاسگزار است.

او افزوده که برای اقدامات علیه پیامد های مخرب قانون به اصطلاح اخلاقی طالبان، گزارش آقای بینت یک گام مهم در نشست پنجاه و هشتم شورای حقوق بشر خواهد بود.

بانو امیری همچنان گفت که این قانون در پی سلب استقلال زنان و دختران افغان است و می خواهد فضای محدود آنها را از بین ببرد.

رینا امیری همچنان گفت که جامعه جهانی باید در حمایت از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان ثابت قدم بماند و از تمام امکانات برای پاسخگویی بیشتر استفاده کند.

به گفته او، این یک اصل کلیدی و استراتژیک برای رشد اقتصادی یک افغانستان با ثبات و صلح آمیز است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۹ اکتبر بدون رأی‌گیری، قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان تصویب کرد که در آن نگرانی عمیق نسبت به وضعیت حقوق بشر ابراز شده و مأموریت ریچارد بنت نیز برای یک سال دیگر تمدید شد.

اتحادیه اروپا از ترکیه خواست تا موارد بد رفتاری با پناهجویان را تحقیق کند

کشتی مربوط به پناهجویان که نیروهای ترکی آن را متوقف کرده اند.
کشتی مربوط به پناهجویان که نیروهای ترکی آن را متوقف کرده اند.

اتحادیۀ اروپا روز گذشته از ترکیه خواست که در بارۀ اتهامات بدرفتاری با پناهجویان در مراکزی که این اتحادیه تأمین مالی می‌کند، تحقیق کند.

این درحالیست که اتحادیه‌های خبرنگاران نیز از اخراج اجباری پناهجویان از ترکیه به افغانستان و سوریه خبر داده اند.

اتحادیۀ اروپا میلیون‌ها یورو به ترکیه برای جلوگیری از ورود پناهجویان به اروپا و میلیون‌ها یوروی دیگر برای حفاظت از مرزهای ترکیه و رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی می‌دهد.

روز گذشته چندین سازمان در گزارشی گفته بودند که مقام‌های ترکیه با پناهجویان در مراکزی که از سوی اتحادیۀ اروپا تمویل می‌شود رفتار نادرست داشته و پناهجویان را به زور به افغانستان یا سوریه اخراج کرده اند.

بر اساس این گزارش، کمیسیون اروپا که شعبۀ اجرایی اتحادیۀ اروپا است، بارها هشدارهای جامعۀ مدنی، دیپلومات‌ها و حتی کارمندان خود را نادیده گرفته است.

پناهجویان افغان در ترکیه بارها از بدرفتاری ماموران نظامی ترکیه شکایت کرده اند.

جرمنی کمک جدید یک میلیارد دالری را به اوکراین اعلان کرد

دیدار صدراعظم جرمنی با رئیس جمهور اوکراین.
دیدار صدراعظم جرمنی با رئیس جمهور اوکراین.

اولاف شولز، نخست وزیر جرمنی روز گذشته از کمک نظامی دیگری به ارزش یک میلیارد دالر به اوکراین خبر داد.

این موضوع در جریان دیدار ولودیمیر زلینسکی، رئیس جمهور اوکراین و اولاف شولز، نخست وزیر جرمنی در برلین، پایتخت جرمنی اعلام شد.

شولز می‌گوید که این کمک‌ها شامل تجهیزات دفاع هوایی، توپخانه و طیاره‌های بدون سرنشین است.

او گفت که این کمک پیامی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می‌دهد که جرمنی در کنار اوکراین خواهد بود.

زلینسکی در جریان سفر خود به اروپا در جرمنی توقف کرد. پیش از این، نشست بین‌المللی رهبران برخی کشورها در بارۀ اوکراین که قرار بود در یکی از پایگاه‌های نظامی امریکا در جرمنی برگزار شود، لغو شد، زیرا جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا به دلیل طوفان در در کشورش باقی ماند.

کوریای شمالی: کوریای جنوبی طیاره های بدون سرنشین را بر قلمرو پایتخت ما به پرواز در آورد

کوریای شمالی
کوریای شمالی

کوریای شمالی رقیب خود کوریای جنوبی را به پرواز طیاره‌های بدون سرنشین بر فراز پایتخت کوریای شمالی برای پخش اعلامیه‌های تبلیغاتی علیۀ این کشور متهم کرده است.

کوریای شمالی هشدار داده است که در صورت تکرار این پروازها، مجبور خواهند شد با استفاده از زور پاسخ دهند.

وزارت خارجۀ کوریای شمالی روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که طیاره‌های بدون سرنشین کوریای جنوبی در سوم اکتوبر کشف شده اند.

این وزارت کوریای جنوبی را به نقض حاکمیت ملی کوریای شمالی و به خطر انداختن صلح این کشور متهم کرد.

حکومت و اردوی کوریای جنوبی تا به حال در پیوند به این اعلامیۀ وزارت خارجۀ کوریای شمالی چیزی نگفته اند.

تنش‌ها بین دو کوریا اخیراً بر سر برخی مسائل افزایش یافته است.

سازمان صحی جهان از اسرائیل به خاطر ممانعت فعالیت امبولانس‌ها و انتقال بیماران غزه، انتقاد کرد

نیروهای اسرائیلی در بخشی از نوار غزه
نیروهای اسرائیلی در بخشی از نوار غزه

سازمان جهانی صحت (WHO) اسرائیل را متهم کرده است که بر فعالیت امبولانس‌هایی که کارشان انتقال بیماران جدی به‌ویژه از مناطق خطرناک غزه است، مانع ایجاد می‌کند.

ریک پیپرکورن (Rik Peeperkorn)، نمایندۀ این سازمان برای سرزمین‌های اشغالی گفته که سازمان جهانی صحت و شرکایش مانند جمعیت هلال احمر در سه مورد تلاش کردند که با قطارهای امبولانس‌ها خود را به سه شفاخانه در شمال نوار غزه برسانند.

به گفتۀ او، بنا به درخواست مقام‌های صحی محل، باید برخی از بیماران به مناطق دیگر منتقل می‌شدند، زیرا مقام‌های اسرائیلی به آنها دستور داده بودند که این مناطق و شفاخانه‌ها را ترک کنند.

این نمایندۀ سازمان جهانی صحت گفت، کاروان‌های آنها ساعت‌ها در ایست‌های بازرسی معطل شدند، اما در نهایت بدون اینکه چیزی به دست‌شان برسد به این کاروان‌ها دستور بازگشت داده شد.

رئیس پارلمان ایران در تاجیکستان در مورد افغانستان بحث کرده است

 محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی (پارلمان) ایران .
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی (پارلمان) ایران .

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی (پارلمان) ایران می‌گوید که در تاجیکستان در پیوند به امنیت و ثبات افغانستان صحبت کرده است.

قالیباف به روز جمعه در بازگشت از سفر رسمی دو روزۀ خود از تاجیکستان در تهران گفت که با مقام‌های کشور میزبان در بارۀ راه‌های جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و سلاح از افغانستان بحث کرده اند.

در این نشست پارلمانی در تاجیکستان که به مناسبت سی ومین سالگرد تصویب قانون اساسی تاجیکستان برگزار شده بود، رهبران پارلمان‌های نزدیک به ۱۰ کشور شرکت کرده بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران پنج‌شنبۀ گذشته با رستم امام علی، رئیس مجلس ملی تاجیکستان در شهر دوشنبه دیدار کرد.

قالیباف نگفت که در بحث‌های تاجیکستان تصمیماتی در بارۀ افغانستان گرفته شده است یا نه؟

در کنار تاجیکستان، ایران نیز بارها اتهام وارد کرده که مواد مخدر و سلاح از افغانستان قاچاق می‌شود، اتهامی که طالبان آن را نپذیرفته اند.

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان به حمایت از دختران افغان تاکید کرد

کرن دیکر  شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان
کرن دیکر  شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید که ایالات متحده به گونۀ خستگی ناپذیر از دختران افغان که در بخش آموزش و آزادی‌های اساسی با موانعی روبه‌رو هستند، حمایت می‌کند.

کرن دیکر روز جمعه به مناسبت روز جهانی فرزند دختر در صفحۀ ایکس خود (تویتر سابق) نوشت که دختران افغان هر روز شایستۀ فرصت‌هایی برای تحصیل، رشد، کار و پیشرفت هستند.

به گفتۀ او، آیندۀ افغانستان بدون مشارکت این دختران تضمین نمی‌شود.

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان هم به مناسبت روز جهانی دختر گفته که زیان‌های ادامۀ محرومیت دختران از آموزش بر آیندۀ افغانستان جبران ناپذیر است.

پیشتر روزا اوتونبایوا، نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی فرزند دختر گفته بود که این روز مهم را در افغانستان با اندوه فراوان تجلیل می‌کنند، زیرا به گفتۀ او، مقام‌های حاکم از ۱۱۲۰ روز به این سو دختران بالاتر از ۱۲ سال را از آموزش محروم کرده اند.

حکومت قرغیزستان دو خبرنگار را که گزارش‌های تحقیقی تهیه می‌کردند به زندان انداخت

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

دو خبرنگار قرغیز که در گروه مبارزه با فساد اداری موسوم به تیمروف لایف، گزارشهای تحقیقی تهیه می کردند، از سوی حکومت به زندان محکوم شدند.

به گزارش بخش قرغیز رادیواروپای آزاد/ رادیوآزادی، محکمه ای در بیشکک پایتخت قرغیزستان به تاریخ ۱۰ اکتوبر مخابت تاجیبیک-کیزی را به شش سال زندان و عضمت ایشین بیکوف را به پنج سال زندان محکوم کرد.

ناظران رسانه ها در قرغیزستان میگویند که اتهامات وارد شده بر این خبرنگاران سیاسی است.

محکمه گفته است که این خبرنگاران "به جرم ایجاد یک گروه جنایتکار سازمان یافته و تشویق مردم به شورش" محکوم شدند.

اخیراً رسانه های آزاد و جامعۀ مدنی در قرغیزستان به طور چشمگیر در آسیای مرکزی رشد کرده اند، اما با سرکوب های فزاینده از سوی دولتها روبرو اند.

در اوایل اپریل سال جاری، سدیر جپاروف رئیس جمهور قرغیزستان یک لایحه بحث برانگیز را توشیح کرد که به مقامات اجازه میدهد تا سازمان ها را به عنوان "نمایندگان خارجی" ثبت کنند.

منتقدین می گویند این قانون سرکوبگرانه، تقلیدی از قانونیست که در روسیه زیر نام "ماموران خارجی" توشیح شده و مسکو از آن برای خاموش کردن ژورنالیزم مستقل و سازمان های غیردولتی استفاده می کند.

رئیس جمهور اوکراین امروز با صدراعظم جرمنی و رهبر کاتولیک های جهان دیدار می‌کند

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین

قرار است ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین امروز با اولاف شولتز صدر اعظم جرمنی و پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکان جهان دیدار کند.

زلینسکی امروز در جریان سفرش به کشور های مهم اروپایی که متحدین اصلی اوکراین هستند، با رهبران در واتیکان و برلین گفتگو خواهد کرد.

هدف این سفر جلب کمک‌های نظامی و مالی به کیف در جنگ جاری علیه روسیه خوانده شده است.

رئیس جمهور اوکراین در جریان این سفرش به اروپا، دیروز به لندن، پاریس و روم رفت و در مورد برنامه خود برای پیروزی در جنگ علیه روسیه به مقامات این کشور ها وضاحت داد.

وی پس از دیدار با رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیران بریتانیا و ایتالیا، در صفحه ایکس خود نوشت که او و سایر رهبران توافق کرده اند که روی این طرح با هم کار کنند، اما جزییات بیشتر در مورد آن ارائه نکرد.

دو شهروند افغانستان و هشت تن دیگر در زندان قزل‌حصار شهر کرج ایران اعدام شدند

حلقه دار و جلال در ایران
حلقه دار و جلال در ایران

رسانه های ایرانی امروز گزارش دادند که دو شهروند افغانستان در میان دست کم ۱۰ تنی استند که روز چهارشنبه در ایران اعدام شدند.

رادیوفردا بخش ایران رادیواروپای آزاد/ رادیو آزادی رادی به نقل از سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده است که این افراد روز چهارشنبه در زندان قزل‌حصار شهر کرج به دار آویخته شدند.

بر اساس این گزارش، علاوه بر یک زن، دو تبعهٔ افغانستان، دو شهروند ایرانی بلوچ و دو شهروند ایرانی کُرد در میان اعدام‌شدگان بودند.

اتهامات این افراد، «قتل عمد»، «تجاوز » و یا اتهامات مربوط به «مواد مخدر» عنوان شده که به‌خاطر آن‌ها به اعدام محکوم شده بودند.

روزنامهٔ «اعتماد» پیش از این بدون اشاره به هویت زندانیان افغان، نوشته بود که آن‌ها به اتهام تجاوز گروهی به زنی در سال ۱۳۹۸ در غرب تهران محکوم به اعدام شده بودند.

رسانه‌های حقوق بشری همچنان در هفتم میزان گزارش دادند که طی دو هفته، شمار اعدام‌ها در زندان عادل‌آباد شیراز بالا رفته و طی یازده روز ، تا به چهارم میزان، دست‌کم ۲۱ نفر در این زندان اعدام شدند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG