لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۵ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۵۷

باستان شناسان مصر کشف آثار‌های تاریخی در شهر اُقصُر این کشور را اعلان کردند


مقامات مصر نهم دسمبر اعلان کردند، یک مومیایی که احتمال دارد متعلق به یک شخصیت مهم باشد، همراه با صدها اثر تاریخی دیگر در شهر اُقصُر (Luxor) از دو مقبره باستانی به‌دست آمده‌است.

اُقصُر در کرانۀ دریای نیل، شهریست که تا هنوز باستان شناسان در آن کاوش‌های زیاد را انجام نداده‌اند.

وزارت آثار باستانی مصر می‌گوید، این مقبره‌های کهن در قبرستان ضراع ابولنجا (Draa Abul Naga) در منطقه غربی شهر اُقصُر موقعیت دارد که نخستین بار در سالیان نود میلادی باستان شناس جرمنی فدریکا کمپ (Frederica Kampp) از آن یاد کرد، ولی هیچکس به آن‌جا نرفت و کاوش‌های باستان شناسی را انجام نداد.

همراه با این مومیایی، باستان شناسان نقاب‌های چوبی و صدها مجسمۀ کهن را کشف کرده‌اند که به گفته وزارت آثار باستانی مصر، متعلق به زمانه‌های پایان دورۀ هفدهم و یا آغاز دورۀ هژدهم است.

آثار باستانی مصر در جهان شهرت زیاد دارد و به خاطر دیدن آن سالانه سیاحان زیاد از سرتاسر جهان به مصر، سفر می‌کنند.

سالانه سیاحان زیاد از سرتاسر جهان به مصر، سفر می‌کنند.

وزارت آثار باستانی مصر امیدوار است، کشف این آثار جدید باستانی به رشد صنعت توریزم این کشور مساعدت کند که بعد از قیام "بهار عرب" متاثر شده‌است.

مصر نخستین کشور عربی بود که در سال ۲۰۱۱ میلادی قیام‌های مردمی"بهار عرب" در آن آغاز شد و در ادامه آن حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور از قدرت بر کنار شد.

ولی بحران سیاسی تا هنوز در مصر به پایان نرسیده است.

قیام "بهار عرب" اقتصاد مصر را شدیداً صدمه زده است، اقتصادی را که تا حد زیاد بالای عواید توریزم استوار است.

در ماه سپتمبر سال جاری باستان شناسان مصری در شهر اُقصُر (Luxor) قبر یک زرگر را یافتند که تخمین می‌شود حدود سه هزار سال قبل از امروز زنده‌گی می‌کرد.

مقامات مصری می‌گویند در این قبر بر علاوۀ اجساد مومیایی شده، زیورات و مجسمه‌های تاریخی نیز به‌دست آمده‌است.

XS
SM
MD
LG