وزارت امور زنان افغانستان میگوید، از آغاز سال روان هجری شمسی تا اکنون ۱۱۹ قضیه حاد خشونت علیه زنان در این وزارت ثبت شدهاند.
این وزارت میگوید، از جمع ۱۱۹ قضیه خشونت ۹۱ قضیه آن را قتل و ۱۲ قضیه خود کشی تشکیل داده که بیشتر این رویدادها در زون شمال کشور صورت گرفتهاند.
سپوژمی وردک معین این وزارت روز یکشنبه «۱۵دلو۱۳۹۶» در یک نشست خبری در کابل از علمای دین خواست تا بخاطر کاهش خشونت علیه زنان تبلیغات شان را بیشتر سازند.
خانم وردک گفت، این وزارت در همکاری با ارگانهای مربوطه تلاش میورزد تا از وقوع چنین رویدادها جلوگیری شود.
وی ارقام قتل زنان را تکاندهنده خوانده میگوید:
"ما ۹۱ قضیه قتل را داریم که بدبختانه بیشتر این قضایا در زون شمال صورت گرفتهاست و ۱۲ قضیه خودکشی هم داریم، ۶ قضیه تجاوز جنسی، که از مجموع آنان هشت قضیه قتل ناموسی نیز میباشد."
قتل ناموسی، تجاوز جنسی، ازدواجهای قبل از وقت، لت و کوب، فقر اقتصادی، دعوا و دشنام از جمله خشونتهای است که به گفته وزارت امور زنان، زنان افغانستان با آن مواجه هستند.
وزارت امور زنان همچنان از علما و ملا امامان مساجد خواست تا بخاطر کاهش خشونت علیه زنان در منابر و مساجد تبلیغ نمایند.
این سخنان در حالی مطرح میگردند که به تازهگی یک زن بیست و دو ساله در ولسوالی چاه آب ولایت تخار در یک محکمه صحرایی به جرم داشتن روابط نامشروع از سوی شماری از مردان مورد لت و کوب قرار گرفتهاست.
دو سال قبل رخشانه دختری در ولایت غور به جرم فرار از منزل توسط مخالفان مسلح دولت در یک محکمه صحرایی کشته شد.
پیشتر از آن فرخنده دختری دیگری در کابل به اتهام سوختاندن قرآنکریم زیر مشت و لگد شماری از مردان جان باخت.
در عین حال سارنوالی مبارزه با خشونت علیه زنان میگوید که آنان از آغاز سال تا کنون به بیش از ۱۵۰۰ قضیه خشونت علیه زنان رسیدهگی کردهاند.
شازیه یوسفی رئیس این سارنوالی میگوید:
"در طول یک ماه در حدود بیشتر از صد قضیه ثبت شده و دقیقا از شروع سال ۱۳۹۶ تا اخیر ماه هشتم ما تقریبا ۱۷۴۶ قضیه از سراسر کشور در این سارنوالی ثبت شدهاست."
از سوی هم مولوی فضل الکریم سراجی رئیس مساجد تعهد نمود که تمام علمای کرام در خطبههای شان مردم را از حق و حقوق خواهر مادر و همسر شان آگاه میسازند تا بدین وسیله بتوانند میزان خشونت علیه زنان را در کشور کاهش دهند.
او افزود:
" این ارشادات را علما انجام دادهاند و ما متعهد هستیم که در خطبههای رسمی در مرکز و ولایات این مسایل تطبیق میگردد تا حق و حقوق خواهر مادر و خانم خود را مراعات نمایند."
مولوی سراجی میگوید، بخاطر کاهش میزان خشونت علیه زنان باید ارگانهای امنیتی بخاطر بازداشت عاملین آن اقدام جدی نمایند تا این مسئله درس عبرت برای دیگران باشد که دست به چنین کارهای نزنند.
گزارش: فرشته ندا