محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان میگوید که زمان در گذر است و با استفاده از فرصت باید به پیش رفت.
در مراسم رسمی بزرگداشت از بیست و نهمین سالروز خروج نیرو های شوروی سابق از افغانستان بیشتری سخنرانیها در مورد وضعیت کنونی این کشور بود و حتی انتقادهای نیز مطرح گردید.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در سخنان اش گفت که وی سیاست تحمل را در پیش گرفته و تاکید کرد که باید برای حل مشکلات و پیشرفت اینکشور تلاش صورت گیرد.
آقای غنی میگوید که قانون اساسی افغانستان تمام چارچوبها را مشخص کرده و تطبیق آن وجیبه حکومت است.
او افزود:
"زمان ساکت بوده نمیتواند، اگر ما میخواهم که به پیش برویم و مشکلات مردم خود را حل کنیم پس نیاز است که فیصله کنیم، مشوره به چشم سر این شده نمیتواند که تصامیم هم نگیریم چون ضرورت است که باید فیصله صورت گیرد. انتخابات، اقتصاد، آب و برگشت مهاجرین همه نیاز مند فیصله است."
در این نشست شماری از رهبران پیشین جهادی، چهره های سیاسی، اعضای شورای ملی و مسئولان احزاب نیز اشتراک کرده بودند.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت که بر اساس منابع موثق بین المللی نزدیک به یک و نیم میلیون افغان در جنگ با نیرو های شوروی وقت کشته شدند و تا سه میلیون تن دیگر زخمی و معلول گردیدند.
به گفته آقای دانش زراعت، اقتصاد و زیربنای افغانستان از بین رفت و ده تا پانزده میلیون ماین در این کشور از سوی نیروهای شوروی سابق جاسازی گردید.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه در این مراسم گفت که تصامیم در افغانستان باید مطابق منافع ملی و خواست مردم اتخاذ شود نه این که به گفته وی بحران بیشتر گردد.
آقای عبدالله گفت که زمان بودند در قدرت میگذرد و باید همه تصامیم به گفته مدبرانه اتخاذ شود.
او افزود:
"مسایلی که مربوط میشود به ملت و مردم افغانستان ایجاب تصامیم سنجیده شده، حساب شده، با دقت و با تدبیر را میکند با درک خواست مردم و با این اصل که چه چیز اولویت ماست باید این تصامیم گرفته شود. ما نباید از بحران به طرف بحران برویم."
اما آقای عبدالله در صحبت هایش از کسی نام نبرد و مشخص نشد که چرا چنین سخنان را بیان میکند.
فضل هادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه در سخنان اش گفت که منافع ملی در قانون اساسی افغانستان تعریف شده و از رئیس جمهور غنی خواست تا مطابق آن در عرصه های مختلف اقدام کند.
در این نشست گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان گفت که یگانه راه حل بحران کنونی افغانستان مذاکره و صلح است نه جنگ و درگیری.
اما وی در بخشی از صحبت هایش بر شماری از گروه های که شامل حکومت هستند به شدت انتقاد کرد و گفت که بجای تقویت حکومت برای تضعیف کردن آن تلاش میکنند.
او افزود:
"ما همین حکومت رقیبها و حریفان خود را میپذیریم و موقع میدهیم که ادامه بدهند، ما تضعیف و سرنگونی حکومت کنونی را نمیخواهیم. اما بالای گروههای شامل در حکومت نیز صدا میکنیم که شما در هیچ صورت باید این حکومت را تضعیف و یکدیگر را تهدید نکنید حتی لهجه تهدید را ترک کنید و سیاست ایجاد تشنج را بگذارید."
مردم افغانستان با تحمل قربانیها و خسارات زیاد ۲۹ سال پیش از امروز توانستند نیرو های شوروی سابق را از این کشور اخراج کنند.
نیرو های شوروی سابق بیش از نو سال در افغانستان حضور داشتند، در این مدت هزاران سرباز شوروی در این کشور جان باختند، دهها طیارهاش سرنگون و صدها تانگ و وسایط نظامی اش نیز از بین رفت.
گزارش: نسیم شفق