پس از صدور فتوای علمای دینی بر ضد جنگ در افغانستان شورای عالی صلح این کشور میگوید که این فتوا بر پروسه صلح نیز تأثیرات مثبت میگذارد.
شورای عالی صلح افغانستان ابراز امیدواری میکند که با ناروا خواندن جنگ جاری این کشور از سوی علمای دین، تمایل به صلح در سطح رهبری گروه طالبان افزایش یابد.
سید احسان طاهری سخنگوی این شورا میگوید که با صدور فتوا بر ضد جنگ جاری در افغانستان روند صلح تقویت میشود و شماری زیادی از طالبان به جای جنگ راه صلح را در پیش خواهند گرفت.
آقای طاهری روز سه شنبه «۱۵ جوزای ۱۳۹۷» در این باره به رادیو آزادی گفت:
"زمانیکه چنین فتوا صادر میشود، بدون شک ردههای مختلف طالبان فکر میکنند، جنگی را که ما ادامه میدهیم شرعی نبوده، جهاد نیست و ناروا میباشد و با این موضوع تمایلات در سطح رهبری مخالفان مسلح نظام نسبت به دیروز به مراتب بیشتر میشود و امیدواریهای ما نیز برای صلح افزایش میابد."
وی همچنان گفت که با ناروا خواندن جنگ جاری افغانستان از سوی علمای دین، فتواهای برخی از علمای کشورهای بیرونی به حمایت از جنگ در افغانستان نیز بیارزش میگردد.
این سخنان در حالی بیان میشود که هزاران تن از علمای دینی سراسر افغانستان روز دوشنبه با گردهمایی در کابل در یک فتوای مشترک جنگ جاری در این کشور را ناروا خواندند و خواهان آتشبس از طرفهای درگیر شدند.
آنان همچنان گفتند که در حال حاضر جهاد در افغانستان جواز ندارد و حملات انتحاری نیز حرام است.
در بخش از اعلامیۀ علمای دین آمدهاست که جنگ روان در افغانستان صبغه دینی و شرعی نداشته، سبب بدنامی اسلام و افغانها شده و زمینه را برای مداخلات خارجی در این کشور مساعد ساختهاست.
اشتراک کنندههای نشست علمای دین همچنان تأکید کردند که گفتگوهای صلح میتواند تقویم زمانی برای خروج نیرو های خارجی از این کشور را نیز فراهم نماید.
اما طالبان مسلح با نشر اعلامیهای این نشست علمای دین را رد کرده و گفته اند که امریکا سعی میکند با برگزاری چنین نشستها برای اشغالش در این کشور جواز به دست آورد.
در این حال عرفانالله عرفان منشی دوم ولسی جرگه میگوید که نا جایز دانستن جنگ افغانستان میتواند بر اذهان عامه بسیار تأثیرگذار باشد.
او افزود:
"یقیناً فتوای دیروز اول اینکه بر اذهان عامه تأثیر دارد و ذهنیت که مردم عام داشتند که علما خاموشی اختیار کردهاند برطرف گردید، این امیدواری نیز به میان آمد که انتحار و انفجار صبغه شرعی ندارد. در کنار آن کسانیکه واقعاً آگاهی دینی دارند، بدون شک بر آنان تأثیرگذار است و امید است که آنان تجدید نظر نمایند."
علمای دین در حالی بر ضد جنگ و به پشتیبانی از صلح در افغانستان فتوا صادر میکنند که چندی پیش دهها تن از علمای دینی افغانستان، پاکستان و اندونیزیا نیز حملات انتحاری و خشونت در افغانستان را در تضاد با دین اسلام دانستند.
در عین حال شماری از جوانان با بر افراشتن خیمهها در برخی ولایات نیز از طرفهای درگیر خواستند تا آتشبس کنند.
همچنان یک گروهی از جوانان همین اکنون از ولایت هلمند به طرف کابل با پای پیاده در حرکت هستند که خواست آنان نیز ختم جنگ و تأمین صلح در افغانستان است.
گزارش: نسیم شفق