لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۸

نگرانی مقامات بامیان از افزایش معتاد شدن زنان و اطفال در این ولایت


شمار معتادین مواد مخدر در ولایت بامیان افزایش یافته و تعداد از آنان متعلمین مکاتب و معلمین استند.

افزایش معتاد شدن زنان و اطفال در بامیان باعث نگرانی مقامات این ولایت شده است.

کمیسیون حقوق بشر بامیان بررسی‌های را در زمینه افراد معتاد به مواد مخدر در بامیان انجام داده که در نتیجه این تحقیق دریافتند که تعداد زیادی از زنان و اطفال در این ولایت مخصوصاً در مناطق مرزی بامیان معتاد به مواد مخدر هستند.

هوا صادقی مسئول بخش نظارت از شفاخانه های معتادین و مبارزه با مواد مخدر کمیسیون حقوق بشر بامیان، در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"بررسی‌های که کمیسیون از ساحاتی مانند ولسوالی ورس انجام داده، نشان می‌دهد که تعداد معتادین به مواد مخدر روز به روز در حال افزایش است که در این بین زنان و اطفال نیز شامل هستند. مسئولین این شفاخانه‌ها گفتند که تعداد زیادی از زنان و اطفال برای تداوی به این شفاخانه‌ها مراجعه می‌کنند، اما به دلیل نداشتند امکانات نمی‌توانند آن‌ها را تداوی کنند. این نشان می‌دهد که تعداد زیادی از زنان و اطفال معتاد به مواد مخدر هستند که تعداد کمی از آن‌ها برای تداوی مراجعه کردند، ولی بیشتر زنان می‌خواهند تا قضیه معتاد بودن آن‌ها مخفی بماند. "

هشت سال قبل ریاست مبارزه با مواد مخدر بامیان اعلام کرده بود که در حدود پنجاه هزار نفر در سطح بامیان معتاد به مواد مخدر هستند، اما به گفته مقامات محلی بامیان این آمار افزایش چشمگیری پیدا کرده، به طوری که زنان و اطفال را نیز شامل شده است.

در حالی که در این ولایت فقط دو شفاخانه بيست بستر معتادین وجود دارد که این مراکز فقط برای مرد ها هستند، زنان و اطفال نمی توانند در این مکان ها تداوی شوند.

آقا حسین نظری نیکپی رئیس ریاست مبارزه با مواد مخدر بامیان می گوید، که حتی ملا امامان مساجد اگر سخنی بر علیه مواد مخدر بگویند، تهدید به مرگ می شوند.

او افزود:

"در منطقه شیو قول به حدی خراب است که حتی عالمان دین در این مناطق نمی‌توانند از اضرار مواد مخدر صحبت کنند یا قاچاقبران مواد مخدر را محکوم کنند. طبق معلوماتی که ما داریم اگر یک ملا امام مسجد در یک مراسم مذهبی در مورد اضرار مواد مخدر صحبت کند، در همان لحظه تهدید می‌شود و این تهدیدات به شکل فجیعی ادامه دارد. علمای دین در این مناطق توهین و تحقیر می شوند و حتی لت و کوب می شوند."

به گفته کمیسیون حقوق بشر بامیان یکی از دلایلی که اطفال و زنان معتاد به مواد مخدر می‌شوند این است، که در مناطق مرزی مخصوصاً در ولسوالی ورس بامیان از زنان و اطفال برای انتقال مواد مخدر استفاده می‌کنند.

عزیز الله رحمانی مسئول بخش حمایت از اطفال کمیسیون حقوق بشر بامیان در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"ما این موارد را در بامیان داریم به‌طور نمونه از منطقه کوه لیگان گزارش های زیادی داشتیم، تعداد زیادی از متعلمین مکاتب معتاد به مواد مخدر هستند. این مسئله به دو دلیل است که دلیل اول استفاده مواد مخدر توسط والدین این اطفال در محیط خانه است و دلیل دوم معتاد بودن معلمین مکاتب می باشد. ما شکایت های زیادی از مردم داشتیم که در مناطق مختلف ولسوالی ورس ولایت بامیان مانند شیو قل و سرخ جوی معلمین مکاتب معتاد به مواد مخدر هستند. "

این در حال است که هنوز آمار دقیقی از افراد معتاد به مواد مخدر در بامیان وجود ندارد، ولی به گفته مقامات کمیسیون حقوق بشر بامیان با توجه به این که بامیان در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد، بی توجهی مقامات محلی این ولایت و کم کاری ادارات مربوطه باعث شده، تا تعداد زیادی از مردم این ولایت معتاد به مواد مخدر شوند و اگر در این زمینه اقدام جدی صورت نگیرد، شاهد افزایش روز افزون معتادین در بامیان خواهیم بود.

گزارش: عباس نادری

please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:39 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG