لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۸

نشریه دیده‌بان حقوق بشر: غیر نظامیان در افغانستان بازنده جنگ اند


سازمان دیده‌بان حقوق بشر یا Human Rights Watch در صفحه انترنتی خود مطلب را به نوشته پاتریشا گوسمن محقق این سازمان در مورد افغانستان نشر کرده‌است.

این مطلب تحت عنوان "غیر نظامیان افغانستان بازنده جنگ در این کشور اند." به نشر رسیده‌است.

هیومن رایتس واچ نوشته‌است که در جنگ افغانستان سوال عمده این نیست که برنده جنگ کی خواهد بود بلکه سوال که مطرح می‌شود اینست که بازنده این جنگ کیست؟

پاتریشا گوسمن نویسنده این مطلب در ادامه به نقل از سازمان ملل متحد نوشته است که در شش ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی یک هزار و ۶۹۲ غیر نظامی در افغانستان کشته و سه هزار و ۴۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

بر اساس مطلب نگاشته شده از سوی محقق سازمان دیده‌بان حقوق بشر، حملات انتحاری و بمی از سوی مخالفین مسلح دولت یکی از عوامل عمده کشته و زخمی شدن افراد ملکی می‌باشد.

پاتریشا گوسمن در ادامه هم‌چنان شمار قربانیان را نیز ذکر کرده که در نتیجه عملیات نظامیان افغان جان های شانرا از دست داده و یا هم زخمی شده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، از آغاز سال روان میلادی تاکنون ۳۵۰ غیرنظامی در عملیات نظامیان افغان کشته و زخمی شده‌اند.
سازمان دیده بان حقوق بشر در مطلب اش نوشته‌است که حکومت افغانستان در جلوگیری از خشونت و آزار و اذیت زن‌ها در این کشور نیز کوتاه آمده‌است و پیشرفت هایی‌که در عرصه زن‌ها، تعلیم و رسانه‌ها صورت گرفته در حال از بین رفتن اند.

واشنگتن پست

روزنامه واشنگتن پست مطلبی را از جاوید احمد یک نویسنده افغان تحت عنوانء "من هنوز از حضور ایالات متحده در افغانستان حمایت می‌کنم اما اکنون وقت آن است که برای صلح در کشور خود مبارزه کنم." نوشته است.

جاوید احمد به واشنگتن پست نوشته‌است که از حضور امریکا در افغانستان ۱۷ سال می‌گذرد و در این ۱۷ سال چیز های زیادی در این کشور تغییر کرده و یا تغییر نکرده‌است.

نویسنده در مطلب اش نوشته است که افغانستان امروز یک رئیس جمهور منتخب، پارلمان، اردوی قوی، مکاتب، پوهنتون‌ها، نظام عدلی و قضایی، جاده‌ها، میدان‌های هوایی، رسانه‌های پر رونق و دسترسی به موبایل و انترنت دارد.

در مطلب واشنگتن پست آمده که میلیون‌ها دانش آموز جوان از جمله زنان و دختران بگونه منظم به مکاتب و پوهنتون‌ها می‌روند، زنان افغان دسترسی به مراکز صحی دارند و مرگ و میر نوزادان و مادران بگونه چشمگیری کاهش یافته‌است.

به باور نویسنده واشنگتن پست این همه مثال‌های مثبت است که از سال ۲۰۰۱ میلادی پس از سرنگونی رژیم طالبان تغییر کرده‌اند اما به گفته این نویسنده چیزی که تغییر نکرده جنگ و خشونت در افغانستان است، هنوز هم حملات صورت می‌گیرند و هنوز هم غیرنظامیان قربانی می‌دهند.

جاوید احمد نویسنده این مطلب در واشنگتن پست افزوده، با آنکه بسیاری از تهدیداتی که قبل از یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ افغانستان با آن روبرو بود اکنون افزایش یافته‌اند اما با آن هم افغان‌ها از حضور امریکا در افغانستان حمایت می‌کنند و واشنگتن نباید اجازه دهد که دستاوردهای ۱۷ ساله این کشور در افغانستان از بین برود بلکه باید در اجرای استراتژی جدیدش برای جنوب آسیا و افغانستان تلاش‌های بیشتر به خرچ دهد.

XS
SM
MD
LG