لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۷

شورای ولایتی و باشنده‌گان غزنی: حدود ۳۰درصد مکاتب این ولایت مسدود اند


برخی اعضای شورای ولایتی و باشنده‌گان غزنی می‌‎گویند، حدود ۳۰ درصد مکاتب در این ولایت مسدود اند.

آنان می‌گویند، به دلیل بسته شدن مکاتب، صدها هزار طفل از تعلیم دور شده‌اند و اگر تدابیر گرفته نشود، شاگردان در این ولایت از نعمت آموزش محروم خواهند شد.

فاطمه رحیمی عضو شورای ولایتی غزنی روز دوشنبه ۲ میزان ۱۳۹۷ در صحبت با رادیو آزادی گفت، این مشکل از قبل در این ولایت وجود داشت، اما پس از حملات مخالفان بر این ولایت، بیشتر از پیش شده‌است.

وی افزود:

"در اکثریت ولسوالی‌های غزنی مکاتب بسته شده‌است، مردم سال‌های سال زحمت کشیدند و از پول شخصی خود مکاتب اعمار نمودند و اطفال خود را فرستادند، اما دشمنان این مکاتب را آتش زدند، به همین دلیل سرنوشت متعلمان نا معلوم است. زمانی‌که مکاتب بسته شوند و روحیۀ همکاری حکومت نباشد، معلوم دار است که متعلمان و مردم نگران هستند."

وزارت معارف افغانستان می‌پذیرد که مخالفان مسلح در مناطق نا امن این ولایت، مکتب‌ها را بسته و یا آنرا تخریب نموده‌اند، اما به گفته آنان تلاش‌ها بخاطر بازگشایی آن با همکاری ارگان‌های امنیتی بیشتر شده‌است.

کبیر حقمل
کبیر حقمل

کبیر حقمل رئیس نشرات این وزارت در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"در برخی از مناطق و ولسوالی‌های غزنی که نا امن است و یا در کنترول مخالفین مسلح قرار دارد مکاتب بسته است، اما با تأسف که غزنی از جمله ولایاتی است که مکاتب مسدود در آن وجود دارد، اما وزارت معارف توانایی حل این معضل را ندارد. ارگان‌های امنیتی در کوشش اند تا امنیت را بوجود بیاورند و این بخاطر جنگ در این ولایت رخ داده‌است."

بر اساس گزارش‌ها در ۷۰۰ مکتب در غزنی نزدیک به دو صد و پنجاه هزار پسر و دختر مصروف فراگیری تعلیم هستند.

علاوه بر مکتب‌ها، ولایت غزنی پوهنتون و دارالمعلمین نیز دارد که در بخش‌های تعلیم و تربیه، شرعیات، اقتصاد و زراعت به شمول ۲۰۰ دختر ۱۵۰۰ محصل دارد.

در همین حال وزارت امور داخله می‌گوید، ارگان‌های امنیتی تلاش‌های شانرا بیشتر ساخته، تا درب‌ مکاتب را بروی اطفال در این ولایت باز گشاید.

نصرت رحیمی
نصرت رحیمی

نصرت رحیمی معاون سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت:

"عملیات تهاجمی را در غزنی پیشتر نموده‌ایم، تلاش داریم در مناطقی‌که خدمات اجتماعی، تعلیمی و بشری وجود دارد، از دشمن پاک نموده تا مردم از خدمات بشری مستفید گردند."

در همین حال نسیم گل طوطاخیل کارشناس مسایل امور می‌گوید، پیشرفت و انکشاف کشور به معارف در یک کشور تعلق داشته و اگر دروازه‌های تعلیم بروی جوانان بسته شود، دختران و پسران نسل آینده بی‌سواد باقی مانده و جامعه با مشکلات زیادتر روبرو خواهد شد.

گزارش از: ویدا میرزایی

XS
SM
MD
LG