لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۶

برخی سناتوران: خروج امریکا از افغانستان پیامدهای ناگوار در پی خواهد داشت


آرشیف
آرشیف

هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان می‌گوید اگر امریکا این کشور را به حال خودش رها کرده و فراموش‌اش کند بدون شک که افغانستان و کشور‌های منطقه با مشکلات جدی امنیتی و فعالیت‌های تروریستی مواجه خواهند شد.

محمد علم ایزدیار معاون اول این جرگه روز دوشنبه «۱۲ قوس ۱۳۹۷» در صحبت با رادیو آزادی گفت که حضور امریکا در افغانستان باید در تفاهم با ابعاد قضیه این کشور و کشور‌های منطقه به بررسی گرفته شود.

محمد علم ایزدیار معاون اول مشرانوجرگه افغانستان
محمد علم ایزدیار معاون اول مشرانوجرگه افغانستان

وی می‌گوید: ​

"اگر این‌ها از افغانستان خارج شوند تروریست‌ها در این‌جا دوباره مرکز می‌گیرند، منطقه غرب و امریکا را هدف قرار می‌دهند، ظاهراً دلایل‌شان همین است و این یک واقعیت هم است، اما این واقعیت باید در چوکات واقعیت‌هایی‌که در افغانستان و منطقه وجود دارد مورد بررسی قرار گیرد."

اما آقای ایزدیار هم‌چنان گفت که اگر روی دوام حضور نیروهای نظامی امریکا در افغانستان بدون تفاهم و توجیه اسرار گردد در آن صورت هم می‌تواند پروسه صلح و امنیت این کشور را متضرر سازد.

این در حالیست که بر اساس گزارش برخی از رسانه‌های غربی، جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده به تازه‌گی در انستتیوت دفاعی رونالد ریگن در جریان مذاکرات امنیت بین‌المللی گفت، اگر در شرایط کنونی امریکا افغانستان را به حالت خودش بگذارد در این صورت گروه‌های تروریستی در این‌جا دوباره فعال خواهند شد.

متیس گفته‌است که اگر آنان افغانستان را ترک کنند، ۲۰ گروه تروریستی در منطقه فعال خواهند شد و به گفته وی استخبارات امریکا مشخص کرده‌است که در آن صورت به آن کشور حمله خواهد شد.

متیس علاوه کرده که آن‌ها از طریق مذاکرات خواهان حل مشکل افغانستان اند و باید صلح در این کشور برقرار گردد.

اما طالبان مسلح در عکس‌العمل به این اظهارات با نشر اعلامیه‌ای گفته‌اند این گروه مصمم است تا نیروهای امریکایی را وادار به بیرون شدن از افغاستان کند.

در این اعلامیه هم‌چنان آمده‌است که طالبان به امریکا فرصت داده‌است، اگر از راه کم مصرف سیاسی می‌خواهد از افغانستان بیرون شود آنان آمادۀ این فرصت هستند در غیر آن تا خروج آخرین عسکر امریکایی به مبارزه و فعالیت مسلحانۀشان ادامه می‌دهند.

با این همه محمداگل مجاهد یکی از کارشناسان افغان می‌گوید که اگر حکومت افغانستان، مخالفین مسلح این حکومت و نیروهای خارجی روی یک میکانیزم به صلح برسند نیاز به دوام نیروهای خارجی در این کشور نبوده و زمینه فعالیت به دیگر گروه‌های تروریستی هم فراهم نمی‌باشد.

وی گفت:

"در جنگ افغانستان سه جناح دخیل است که یکی آن مخالفین مسلح حکومت؛ دیگر آن حکومت و سوم آن هم جامعه جهانی می‌باشد. اگر هر سه این جناح اتفاق بکنند تحت یک میکانیزم در افغانستان صلح و ثبات برقرار گردد در آن وقت فعالیت گروه‌های تروریستی هم در این کشور ختم می‌شود صلح هم تأمین می‌شود و نیاز به نیروهای بین‌المللی هم نمی‌باشد."

اما آقای مجاهد تأکید دارد که اگر این شرایط در افغانستان تکمیل نشود خروج نیروهای خارجی از افغانستان می‌تواند مشکلات جدی را ایجاد کرده و افغانستان بدون حضور آنان طی دو سه ماه شاهد جنگ‌های خونین خواهد بود.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG