لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۰

ستره محکمه: به حدود ۲۱۱۷ دوسیه قضایای خشونت علیه زنان رسیده‌گی شده‌است


آرشیف
آرشیف

ستره محکمه افغانستان می‌گوید که در سال روان خورشیدی به حدود ۲۱۱۷ دوسیه قضایای خشونت علیه زنان رسیده‌گی صورت گرفته است.

در حالیکه خشونت در برابر زنان هنوز هم یک موضوع جدی در کشور محسوب می‌شود، اما ستره محکمه افغانستان می‌گوید که در چهار سال گذشته به ۷۲۴۶ دوسیه قضایای خشونت علیه زنان رسیده‌گی صورت گرفته است.

امان‌الله ایمان سخنگوی ستره محکمه روز چهارشنبه «۱۵ حوت ۱۳۹۷» در یک نشست خبری گفت که بلند‌ترین آمار رسیده‌گی به قضایای خشونت در ولایت‌های کابل، هرات، بلخ، کندز و کندهار بوده است.

وی افزود که در این قضایا جرایم مختلف از جمله، تجاوز‌های جنسی، لت‌و‌کوب، قتل، آزار و اذیت، خودکشی، تهدید، اختطاف، فروش و ازدواج‌های اجباری شامل است.

آرشیف/ امان الله ایمان سخنگوی ستره محکمۀ افغانستان
آرشیف/ امان الله ایمان سخنگوی ستره محکمۀ افغانستان

او افزود:

"در سال روان خورشیدی یعنی ۱۳۹۷ به حدود ۲۱۱۷ دوسیه رسیده‌گی شده، البته گزارش اخیر ربع سال شامل نیست و برداشت ما اینست که بلند‌ترین رقم رسیده‌گی به قضایا را سال روان تشکیل می‌دهد."

وی می‌گوید که رسیده‌گی قضایای خشونت علیه زنان نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است.

اقای ایمان دلیل آن را بلند رفتن آگاهی زنان و فعال شدن محاکم می‌داند.

وی می‌گوید که اکثر فعالین قضایا تحت تعقیب عدلی و قضایی قرار دارد و جزا‌های مختلف از جمله اعدام، حبس ابد و جزا‌های دیگر برای‌شان تعیین شده است.

به‌گفته وی، به این قضایا از سوی سارنوالی یا محاکم ویژه رسیده‌گی به قضایای خشونت، رسیده‌گی شده است.

بر اساس معلومات ستره محکمه، اکنون در ۲۲ ولایت کشور سارنوالی یا محکمۀ ویژه رسیده‌گی به قضایای خشونت علیه زن فعال است و این رقم در سال آینده خورشیدی به ۲۸ ولایت خواهد رسید.

در همین حال شماری از فعالان حقوق زن می‌گویند که اظهارات ستره محکمه بیشتر جنبه تبلیغی دارد، زیرا قضایای خشونت علیه زنان هنوز هم در سطح بلند وجود دارد که به آن رسیده‌گی نشده است.​

خاطره اسحق‌زی یکی از فعالان حقوق زن

خاطره اسحق‌زی یکی ازین فعالان حقوق زن در این باره به رادیو آزادی چنین گفت:

"زنان در ولایات، ولسوالی‌های دور دست با مشکلات روز افزون روبه‌رو اند، حتی از حقوق ابتدایی و اساسی‌شان برخوردار نیستند، صد‌ها دوسیه است که اصلاً به آن رسیده‌گی نشده است، زنانی که در خانه امن هستند یا زندانی اند با سرنوشت نا معلوم روبه‌رو اند."

نا امنی، فرهنگ ناپسند، فقر و عدم دسترسی به اطلاعات از عوامل عمدۀ خشونت‌ها در برابر زنان افغان عنوان می‌شود.

خانم اسحق‌زی تأکید دارد که برای کاهش و محو خشونت علیه زنان در کشور باید روند آگاهی دهی حقوق زنان بیشتر شود و در کنار آن مجازات عاملین قضایا سنگین‌تر شود.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG