رئیس جمهور افغانستان میگوید، از تعیین کسانی در هیئت مذاکره کننده با طالبان جلوگیری شود که به گفته وی مخالف نظام و دموکراسی اند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان میگوید، در تیم مذاکره کننده با طالبان باید آن عده افرادی که بر ضد دستآوردهای هجده سال اخیر صحبت می کنند جا داده نشود.
آقای غنی این اظهارات را روز یکشنبه در اولین نشست رهبری شورای عالی مصالحه بیان کرد و افزود، این به میل تمام بزرگان است که به کدام روش و معیار اعضای تیم مذاکره کننده را تعیین می کنند.
رئیس جمهور همچنان از خودداری تعیین برخی افراد در این تیم سخن گفت:
"آن معیارهای که در ماههای گذشته ملت همرایم در مشورههای شان شریک کرده باید به آن توجه جدی شوند، به گونه مثال از تعیین آن افرادی خود داری شود که به شکل آشکار بر ضد نظام، دستآوردها و دموکراسی هجده سال گذشته صحبت میکنند."
این که این افراد کیها اند، رئیس جمهور از آنها نام نگرفت.
اما وی به نمایندهگی زنان، جوانان، نهادهای مدنی و دیگر اقشار مطرح در تیم مذاکره کننده تاکید کرد.
محمد اشرف غنی همچنان گفت، در نشست رهبری شورای عالی مصالحه تعیین هیئت و اعضای تیم مذاکره کننده و فیصله در باره آجندا و چگونگی نشست پیشنهاد شده صلح در باره افغانستان در قطر، شامل اند.
این در حالیست که برخی از رسانه ها فهرست تیم مذاکره کننده را منتشر کرده اند که ۲۲ تن در آن شامل میباشد، که تا هنوز از سوی حکومت به گونه رسمی تایید نشده است.
اما محمد اسماعیل قاسمیار یک عضو شورای عالی صلح میگوید که لیست تیم مذاکره کننده تهیه شده اما نهایی نیست و ممکن تا دو روز آینده نهایی گردد.
از سوی دیگر یک فهرست شورای رهبری مصالحه برای مذاکرات صلح با طالبان منتشر شده است که ۳۷ تن اعضا دارد.
به اساس معلومات ریاست جمهوری این شورا در مدت دو ماه بخاطر جلوگیری افغانی کشی، خونریزی در افغانستان ایجاد شده است.
- اما حالا سوال اینجاست که در موجودیت شورای عالی صلح ایجاد شورای رهبری مصالحه و تعیین تیم مذاکره کننده با طالبان از سوی این شورا آیا موجودیت شورای عالی صلح را تحت سوال قرار نمیدهد؟
محمد اسماعیل قاسم یار یک عضو شورای عالی صلح در این مورد میگوید:
او افزود:
"ما این گونه باور داریم که روند صلح به محور اصلی خود روان نیست، اما این که ارگ و بزرگان کشور برای صلح تلاش میکنند ما بخاطر منافع ملی از آن حمایت میکنیم، اما در این هم شک وجود ندارد که شورای عالی صلح در همان خط اصلی خود قبول نشدهاست."
این در حالیست که زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای افغانستان از اسلام آباد به کابل رسیده و قرار است با مقام های افغان درکنارمسایل مربوط به صلح در مورد ساختار تیم مذاکره کننده با طالبان نیزصحبت کند.
از سوی دیگر به نقل از برخی منابع هم گفته شده است که حکومت در نشست آینده قطر نمایندهگان خود را برای گفتگو خواهد فرستاد.
گزارش: نصرت پارسا