مسدود شدن جادههای منتهی به خیمه لویه جرگه باشندههای منطقه غرب کابل را با مشکلات گوناگون مواجه ساختهاست.
در چوک کوته سنگی کابل مردم از این مسیر با پای پیاده رفت و آمد میکنند.
هاشم پدری که میخواهد طفل مریضاش را به شفاخانه انتقال بدهد میگوید، حدود دو ساعت میشود که منتظر است، اما هنوز هم نیروهای امنیتی برای وی اجازه عبور را ندادهاند.
او افزود:
"در داخل موتر پسرم مریض است، نیروهای امنیتی اجازه نمیدهند که طفلام را به شفاخانه ببرم، ساحه جرگه خوب مشخص است که طرف پوهنتون است، اما این راه را چرا مسدود کردهاند؟"
این تنها هاشم نیست که از این مسئله شکایت میکند، بلکه مرد محسن دیگر که از بیماری شکر رنج میبرد و توان راه رفتن را هم ندارد میگوید:
"مریض استم همین حالی خونام را معاینه کردم، بیماری شکر دارم راه رفته نمیتوانم، دست و پاهایم درد میکند، کسی اجازه نمیدهد که با موتر برویم."
این شکایات در حالی مطرح میگردد که روز گذشته یک نوزاد بنابر تدابیر شدید امنیتی به شفاخانه نرسیده و در مسیر راه جان باخته است.
پدر این نوزاد به رادیو آزادی گفت، هنگامی که میخواست نوزادش را برای تداوی به شفاخانه ببرد نیروهای امنیتی در شهر کابل به امبولانس اجازه نداده و کودکش جان باخته است.
در نزدیکی محل برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، مسیر رفتوآمد وسایط و مردم عام در غرب کابل چک پاینتها بیشتر ایجاد شده و نیروهای امنیتی وسایط را به گونه جدی تلاشی میکنند.
هاشم و پدر نوزاد افرادی هستند که از کابل امبولانس استفاده نکرده، بلکه توسط وسایط شخصیشان مریضانشان را انتقال میدادند.
اما کابل امبولانس میگوید، کارمندان و امبولانسهای آنان به طور ۲۴ ساعته در خدمت مردم بوده و باشندههای کابل در صورت نیاز میتوانند با آنان در تماس شوند.
داکتر محمد عالم عاصم رئیس کابل امبولانس میگوید:
"علاوه بر اینکه ساحه لویه جرگه را تحت پوشش داریم، خارج از ساحه لویه جرگه در ساحات مسکونی یعنی ساحات که راه بندی و پوستههای پولیس ۱۰ عراده امبولانس را توظیف کردیم و خدمات را پیش میبریم که شب گذشته توسط این امبولانسها ۵۳ مریض از ساحات مربوطه به شفاخانهها انتقال داده شدهاند."
این بار نخست نیست که تدابیر شدید امنیتی در کابل به باشندههای این شهر چالشزا میشود، بلکه در گذشتهها نیز آنان بارها بهخاطر تدابیر امنیتی برخی نشستهای مهم و بزرگ رسمی چنین مشکلات را تجربه کرده اند.
گزارش: فرشته ندا