جنبش تحفظ پشتون از اردوی پاکستان انتظار دارد تا در مورد اتهامش بر این جنبش شواهد ارائه کند.
اردوی پاکستان دیروز دوشنبه جنبش تحفظ پشتون را به دریافت کمک مالی از ادارههای استخبارات افغانستان و هند متهم کرد.
شماری از رهبران جنبش تحفظ پشتون اتهام اردوی پاکستان بر این جنبش را بخشی از تبلیغات میداند.
ثنا اعجاز، یکی از رهبران جنبش تحفظ پشتون میگوید، اردوی پاکستان در مورد اتهامش سند و شواهد ارائه کند.
بانو اعجاز دیشب در صحبت با رادیو آزادی گفت، بار اول نیست که اردوی پاکستان بر جنبش تحفظ پشتون اتهام وارد میکند.
آرشیف، جنرال آصف غفور سخنگوی اردوی پاکستان حین یک کنفرانس خبری. April 17, 2017
او با اشاره به اتهام دیروز دوشنبه جنرال آصف غفور سخنگوی اردوی پاکستان بر این جنبش چنین گفت:
"او (غفور) گفت، فرمانده اردو گفته است که با اعضای جنبش رفتار خشن نکنیم و به همین دلیل ما به آنها چیزی نمیگوییم. در جای دیگر گفت، هر قدر آزادی خواستند، بدست آوردند، اما آنها عالم زیب را که در مورد ناپدید شدهها اطلاعات گردآوری میکرد، دستگیر کردند، سپس افرادی مانند حیات پریغال را که شش روز ناپدید بود، با خود میبرند. همین گونه شخصی چون پروفیسور ارمان لونی را در روز روشن کشتند. آیا به نظر شان این رفتار خشن نیست؟"
جنرال آصف غفور سخنگوی اردوی پاکستان دیروز دوشنبه در یک نشست خبری جنبش تحفظ پشتون را به دریافت کمک مالی از ادارههای استخبارات افغانستان و هند متهم کرد.
او خطاب به این جنبش چنین گفت:
"ادارۀ استخبارات افغانستان در بیست و دوم ماه مارچ سال ۲۰۱۸ برای ادامۀ اعتراض شما چه مقدار پول برایتان پرداخت؟ در کجا پرداخت و پول کجاست؟ ادارۀ استخبارات هند برای نخستین نشست اعتراضیشان چه مقدار پول پرداخت؟ چه گونه به دستشان رسید و پول را در کجا مصرف کردند؟"
تلاش کردیم نظر حکومت افغانستان را در مورد این اتهام آقای غفور بپرسیم، اما مسئولان قابل دسترس نبودند.
حکومت هند نیز تا کنون درین مورد واکنش نشان ندادهاست.
ثنا اعجاز، یکی از رهبران جنبش تحفظ پشتون میگوید، خواهان تأمین حقوق پشتونهای مقیم پاکستان هستند، نه طرفدار جنگ در پاکستان و شکست این کشور.
این جنبش به رهبری منظور پشتین اردوی پاکستان، پولیس و ادارۀ استخبارات این کشور را به اختطاف، شکنجه و قتلهای هدفمند پشتونها متهم میکند.
جنبش تحفظ پشتون گفته است، ارمان لونی، پروفیسور پوهنتون بلوچستان در دوم ماه فبروری امسال در نتیجۀ ضرب و شتم پولیس پاکستان جان داد.
بر اساس گزارشها، در پی این گونه اتهامها، شماری از رهبران و طرفداران جنبش تحفظ پشتون هر از گاهی زندانی شده و هدف تحریم قرار گرفتهاند.
حکومت پاکستان اتهامهای جنبش تحفظ پشتون بر ادارههای امنیتی این کشور را بیاساس میداند.
بهگفتۀ حکومت پاکستان، اقداماتی را برای تأمین امنیت مناطق پشتون نشین، ماین پاکی این مناطق و اجرای پروژههای انکشافی در آنجا انجام دادهاست.