لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۷

یک پژوهشگر امریکایی: طالبان در مذاکرات صلح صادق نیستند


نماینده‌گان طالبان در قطر
نماینده‌گان طالبان در قطر

یک پژوهشگر می گوید، طالبان در مذاکرات صلح صادق نیستند.

یک پژوهشگر امریکایی موسوم به انترپرایز می‌گوید، طالبان در جریان مذاکرات صلح از دیپلوماسی فریبگرانه و به هدف آماده‌گی برای جنگ کار می‌گیرند.

مایکل روبین روز پنج‌شنبه در نشستی در کابل از طریق سکایپ این سخنان را مطرح کرد:

"طالبان در دیپلوماسی یک چیزی می‌گوید اما در عمل کار دیگری می‌کند، آنان از دیپلوماسی به هدف اغوا کردن جانب مقابل و آماده‌گی برای جنگ کار می‌گیرند، به گونه مثال این گروه در سال ۱۹۹۵ تعهد کرد که به هرات حمله نمی‌کند اما این کار را کرد، بسیاری‌ها در واشنگتن این را فراموش کرده اند که در سال ۱۹۹۶ طالبان در حال مذاکره برای ساختن حکومت ائتلافی بودند و اما به کابل حمله کردند."

مایکل روبین عضو انستیتوت امریکایی انترپرایز30Oct2007
مایکل روبین عضو انستیتوت امریکایی انترپرایز30Oct2007

به گفته مایکل روبین، طالبان پیش از این به خاطر منزوی کردن اسامه بن لادن و متوقف ساختن مراکز آموزشی تروریستی به امریکا تعهد کرده بودند اما آن را عملی نکردند.

آقای روبین در باره ارزیابی عملکرد تیم دو نالد ترمپ برای صلح افغانستان یک مقاله را نیز نشر کرد.

وی در مقاله اش به این اشاره کرده که برخی اعضای اداره ترمپ و وزارت خارجه امریکا از سابقه ی مذاکرات میان طالبان و امریکا آگاهی ندارند.

قبل از این میان زلمی خلیل زاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان و نمایندگان طالبان در قطر شش دور مذاکرات صورت گرفته که بالای چهار مورد بحث صورت گرفته است.

  • خروج نیرو های خارجی از افغانستان،
  • عدم استفاده از خاک افغانستان بر ضد کشور های دیگر،
  • گفتگوهای بین الافغانی
  • و آتش بس

چهار موردی اند که در این مذاکرات بالای آن بحث شده‌است.

تا حال در این مذاکرات دو طرف به کدام نتیجه و توافق دست نیافته اند.

در همین حال وحید مژده کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان که در این نشست حضور یافته بود می گوید، تا حال جزئیات توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان مشخص نیست و به همین دلیل به کدام توافق نرسیده‌اند.

وحید مژده کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان
وحید مژده کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان

او افزود:

"مشکل ایالات متحده امریکا با طالبان این است که امریکا به میل خود با افغانستان توافقنامه امنیتی امضأ کرد و موارد زیاد این توافقنامه جنبه اخلاقی دارد نه حقوقی تا این که امریکا را به الزامیت آن متوجه سازد، در حالی که طالبان چنین چیزی را قبول ندارند، این که جریان مذاکرات یک دور شانزده یا هفده روز طول می کشد دلیل آن جزئیات مسایل است که باید روی آن بحث شوند."

در مقاله مایکل روبین عضو انستیتوت انترپرایز امریکا، به نقش پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان نیز اشاره شده و گفته شده که پاکستان باید فشار بر طالبان را افزایش دهد.

مقام های امریکایی و طالبان تا حال در باره اظهارات مایکل روبین ابراز نظر نکرده اند.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG